Cleo

CLEOPATRA
f. 1997
e. Wildhüter u. Cora
ue. Nelson

…eller till vardags Cleo – kom TILLBAKA igen i maj 2013!

Cleo var en av de allra första turridningshästarna i verksamheten när den startade med Karin Hammarlund i spetsen.

Hon såldes till Gotland 2006 och döm om min förvåning när Karin ringde i slutet av 2012 och frågade om jag ville ha henne uppstallad hos mig igen! Självklart sa jag ja – och här är hon! Karin stod länge som ägare på henne men hon jobbade med i verksamheten precis som våra egna hästar och hösten 2015 blev hon också inköpt till turridningen.

Som ung var Cleo en riktig buse som gillade att spralla runt och busa med sina ryttare. Numera har hon sansat sig och lunkar gärna på i sin egen takt längst bak – men tro inte att hon är seg för det. Det räcker med lite skänkel så är hon direkt med på noterna och sätter fart för att komma ikapp de andra igen, även om hon gärna stannar till och tar ett par tuggor gräs så fort tillfälle ges! Med sin mjuka trav är hon en perfekt häst för ryttare som ridit lite innan men känner sig nervösa och osäkra. Då är hon ett säkert kort!

En fantastiskt välkörd vagnshäst är hon också så vi är ibland ute och hittar på lite annat utöver ridningen som skogskörning och så fick hon eskortera vår guide Ida och hennes Set när de gifte sig sommaren 2015!

Cleo älskar att bada och simmar gärna så ibland tar vi med henne till Sibirien och myser i och vid havet.

Sen vintern 2021-2022 står Cleo hos Cathrine Bengtsson i Ask på Dannebrogs Hästkrafter där hon jobbar lättare pass med barn på ryggen eller i vagn bakom sig, ett passande pensionärsliv för en dam som älskar att bli pysslad med och få vara med där det händer saker!

Visa och Cleo ledsagar ett scoutmeeting!

BOKA NU BOKA NU