Everest

EVEREST
f. 2005
e. Aghai u. Esmeralde
ue. Evory

…kördes ner hit av Emelie Thorné från Ludvika i april 2014.

Everest är nära besläktad med Erona som kom till oss året innan. De är väldigt lika i utseende och i sina gångarter samtidigt som de också har stora olikheter. Båda är fantastiskt mjuka och behagliga att sitta på men helt olika till psyket. Erona är en väldigt nätt, mjuk och följsam individ medan Everest lever upp till sitt namn och är en grövre mer hårdhudad madam som kräver konstant uppmärksamhet från sin ryttare för att inte smita ut i skogen på egna äventyr!

Det här är en väldigt envis och något rotlös dam så hon tog väldigt lång tid på sig att hitta sin plats i flocken. Hon hade ganska mycket bry med sin kropp och att hitta sig själv när hon kom men blev tryggare och tryggare med jobbet och i sig själv med tiden. Nu jobbar hon sen flera år tillbaka fullt ut i verksamheten och är uppskattad av många för sitt lugna och sköna steg. Som namnet antyder är hon inte heller den snabbaste hästen i gänget, men mycket stabil att sitta på!

Everest är något av en ensamvarg och har inte riktigt någon bästa vän i hagen, hon trivs bra med att vara för sig själv och bryr sig inte så mycket om vad de andra sysslar med (varken hästar eller vi människor) men står ändå allt som oftast mitt i flocken – när hon själv känner för det. Mat och godsaker är däremot något som lockar och hon kommer gärna in från hagen för ett extra mål mat – men sen är hon fullt nöjd om hon får gå ut igen utan att behöva bli riden… 😉

Det är en extremt hårdhudad och envis häst – på gott och ont – men hon växer i allas våra ögon ju längre hon är här vår “lilla prinsessa”!

       


BOKA NU BOKA NU