Uppsi

UPPSI DAISY
född 2021
e. okänd u. Uschi
ue. Alpenbue

…Uppsi är en fantastisk liten individ med en gammal själ i en ung kropp som hittade sig till oss genom att åka snålskjuts med sin mamma Uschi.

Uschi kom till oss från Italien med Ida Wölleke i februari 2021 som en av tre nya damer från familjen Zöggeler som bor och verkar inom haflingeraveln i deras ursprungsområde Sydtyrolen.

I april 2021 tyckte vi att Uschi började bli en aning rund om magen och så började hon fylla i juvren. En månad senare så tittade lilla Uppsi Daisy ut helt obrydd om att hon var oväntad av alla utom sin mamma.

Uppsi är en makalös liten filur, vi tror att hennes pappa kan vara en unghingst av rasen Quarter, men vi vet inte säkert. Hon är en oerhört stabil, självsäker, envis, matglad och supersocial individ som inte är rädd för något, tar allt med en nypa salt och gör (enbart) vad hon själv vill. Hon ÄGER stället enligt hennes egen uppfattning.

Uschi fick ett föl – Söderåsens Uppsi Daisy i maj 2021: