Vina

VINA
född 2020
e. Alpenblick u. Violistin
ue.
Buchberg

…är en av de allra yngsta hästarna i flocken (förutom Uppsi) och hon kom hit redan som 2-åring 2022. Hon är numera en stor och rejäl häst med mycket egna åsikter och det är en dam vi jobbar hårt med för att få med oss i olika sammanhang och försöka lära henne lite om det mesta – men det går bara hem när hon själv har lust med det!

Vina har växt väldigt mycket under de år hon varit här så hon har än så länge bara jobbats lite sporadiskt mellan varven för att inte påfresta något under hennes långa växtperioder. Det är en häst som tar tid på sig i allt hon gör och hon behöver landa mycket även på den mentala sidan. Hon kommer därför inte jobba i verksamheten ännu på ett tag då hon har mycket att komma underfund med innan hon är redo för den biten.

Det är en häst med mycket karaktär – ett helt fantastiskt skönt steg som är perfekt för långa uteritter och ett härligt driv i steget när hon lägger den sidan till. Men Vina är ingen lätt häst, hon har mycket egna tankar om vad hon tycker och inte tycker ska hända och ske i hennes vardag och hon visar med bestämdhet vad hon gillar och inte gillar.

Hon är enormt social, står ofta vid grinden, vill ha koll på vad som händer och vill mer än gärna vara nära och med överallt – sen har hon lite svårt att få rätt på HUR nära och med på allt det faktiskt är lämpligt att vara. =)