Kakse

MOKAKSE
född 2012
e. Fakse u. Toga
ue. Svall Ivar

…eller Kakse som han kallas för kom till oss i december 2021 tillsammans med sin polare Sterling (Sture) från Annelene i Järvsö. De hade en lång tripp ner hit med övernattning (och kanske sightseeing/after work???) utanför Stockholm på vägen ner.

Kakse är en kallblodstravare på ca 160 cm som inte riktigt passade på travet så sommaren 2021 började han sin omskolning till ridhäst. När han kom hit var han fortfarande inte riden så mycket så fanns en del att slipa på.

Kakse har en helt vidunderlig man – och under första vintern hade han en tuppkam vid öronen som vilken mohikan som helst skulle vara stolt över. Som travare hålls manen snaggad bakom öronen och det ser lite lustigt ut under tiden det växer ut igen. Hans svans däremot är inte mycket att skryta med, den hoppas vi kan få ett ryck och börja växa på sig.

I mångt och mycket är Kakse lik vår underbara gamla Bella som hon var när hon kom för en herrans massa år sedan och vi hoppas att han med tiden kommer bli lika stabil och härlig som hon är numera.


BOKA NU BOKA NU