Kakse

MOKAKSE
född 2012
e. Fakse u. Toga
ue. Svall Ivar

…eller Kakse som han kallas för kom till oss i december 2021 tillsammans med sin polare Sterling (Sture) från Annelene i Järvsö. De hade en lång tripp ner hit med övernattning (och kanske sightseeing/after work???) utanför Stockholm på vägen ner.

Kakse är en kallblodstravare på ca 160 cm som inte riktigt passade på travet, så sommaren 2021 började han sin omskolning till ridhäst. När han kom hit var han fortfarande inte riden så mycket så det finns en hel del att slipa på.

Kakse har en helt vidunderlig man – och under första vintern hade han en tuppkam vid öronen som vilken mohikan som helst skulle vara stolt över. Som travare hålls manen snaggad bakom öronen och det ser lite lustigt ut under tiden det växer ut igen. Hans svans däremot är inte mycket att skryta med, den hoppas vi kan få ett ryck och börja växa på sig.

I mångt och mycket är Kakse lik vår underbara gamla Bella som hon var när hon kom för en herrans massa år sedan och vi hoppas att han med tiden kommer bli lika stabil och härlig som hon är numera.

Kakse är en häst med många lager och han har mycket med sig i bagaget från sitt tidigare liv. Han är känslig och otålig, vill massor men är osäker på sig själv och vågar inte riktigt allt han vill.

Ett halvår efter att han kom hit fick han en hovböld som gav oss mycket stora problem och det tog nästan ett helt år innan hoven var så bra att vi kunde börja jobba med honom på riktigt och så sakta köra in honom i verksamheten. Med det i sin ryggsäck så är det här en häst som kommer behöva mycket tid på sig innan han blir en färdig verksamhetshäst – men förhoppningarna på honom är ändå stora och han har fått gott om tid på sig att landa i flocken och sig själv efter den enorma omställning det är att gå från att tävla på travbanan till att bli en lugn och stabil skogsmullehäst i vår verksamhet.