Iza

VOJRUMGAARDS IDA
född 2017
e. Baflo af Brunbjerg u.
Iza Damgaard
ue.
Wildkogel

…hos oss kallad Iza, då vi inte alls tyckte att hennes namn passade in på hennes personlighet – som hon likt de allra flesta haflinger har väldigt mycket av!

Iza kom till oss våren 2023 från Liv i Danmark. Liv sökte en ny häst och blev intresserad av vår fina Naggi som inte riktigt trivdes med arbetet i vår verksamhet. Hon hade själv en häst som inte trivdes med livet i hennes haflingerflock och efter lite klurande kom vi fram till att vi skulle testa byta hästar. – Och vilket lyckokast det blev för oss allihop – Naggi älskar det lugnare livet och arbetet i Livs flock och Iza trivs ypperligt med att få jobba på våra turer och att det hela tiden är händelserikt omkring henne! Det kunde bara inte bli bättre!

När Iza kom fattade hon och Kakse direkt tycke för varandra, båda var utanför i flocken och tydde sig därmed till varandra och hela sommaren har de varit ett oskiljaktigt par i hagen – störst och minst, gul och mörkbrun, båda väldigt udda men helt fantastiska! Tillsammans med Kaya, Wackra och Wamba som också kom som nya under våren bildade de en egen liten flock i flocken under hela sommaren där de kunde känna sig trygga och i lugn och ro hitta sina platser här hos oss.

Numera umgås de med de flesta i flocken, men går fortfarande gärna iväg i sin lilla grupp när de tycker att det blir för stökigt med hela gänget.

Iza är inte så stor från marken upp till manken utan är en av de allra minsta hästar vi har – men hon har en enorm personlighet som uppväger det med råge!

Hon är välutbildad och har gjort mycket trots sin unga ålder, hon har hunnit jobba på ridskola, varit privathäst och har gått mycket med barn på ryggen.

Hon är även körd och älskar havet!

En väldigt rolig och framåt tjej som dessutom är grym på att hoppa. Iza har kommit in i verksamheten bra och grovnat/musklat sig ordentligt på den korta tid som hon har varit här och vi hoppas på att få många år tillsammans framöver!

Här är ett gäng bilder från olika fotografer från en fotokurs som Denise Landerberg höll ute vid Sibirien/Ängelholm sommaren 2023. Iza skötte sig utmärkt som fotomodell – eller hur??