Zorro

ZORRO
född 2008
e. Vasall u. Tindra
ue. Magaluffe

…är en Nordsvensk brukshäst av den grövre modellen på dryga 150 cm. Han kom ner till oss i april 2015 från Herrljunga med det årets andra nykomlingar för att börja jobba i turerna!

Zorro tog snabbt kommandot över hela flocken trots sina unga 7 år, storleken har betydelse ibland och det är ingen som vågar göra annat än flytta sig när han kommer gående i flocken… Han är go och glad och älskar att vara med, han är kelig och alltid först framme i hagen för att kolla vad som är på gång. Han vill gärna ha saker i munnen så han tar tag i grimmor, grimskaft, jackor, vantar – ja vad som finns till buds helt enkelt – bara det går att tugga på för att få uppmärksamhet och något att göra.

Det är en härlig kille som jobbar på så gott han kan trots sina korta ben och alla sina kilon. Han är lugn och trygg och många av de större nybörjarna som kommer till oss får sitta på hans stadiga rygg och mysa runt i skogen på en tur. Zorro har världens härligaste rygg att rida barbacka på, men man får se upp så man inte kasar av – för den är rejält rund!

Han kan vara en aning snubblig ibland då han har fullt sjå med att hålla koll på allt som händer runtomkring så han inte hinner titta var han ska sätta hovarna.

Zorro och Bella är vårt alfapar i flocken, de är mycket fästa vid varandra och står ofta vid grinden och väntar på den andra om de inte jobbar samtidigt. Sen kan man också få SPEL på Zorro och Bella när vi ska flytta flocken mellan olika hagar. Om det hunnit bli mörkt tycker de inte alls att det ska promeneras genom en smal passage vid ett mörkt trädparti – jag tror baske mig att de är mörkrädda!! Och vill inte de gå så ska minsann ingen annan få gå heller – det ser han och Bella till! Så ibland sliter vi vårt hår när vi ser att alla utom de två vill byta hage och de hindrar hela flocken… dessa kvällar är de väldigt billiga!

Trots sin storlek kan han få ordentlig fart och busa till det ordentligt med bocksprång när han är på det humöret han med även om det inte händer särskilt ofta.