Affe

AGGETTE
född 1994
e. Archibald u. Andy

ue. Wild

…eller Affe som han heter till vardags är vår ålderman i flocken. Han är en riktig linslus och älskar när det händer saker! Det här är vår egen scout och utbrytarkung – en expert på att knyta upp knutar. Han har även en viss förkärlek för mat – och allt annat som går att tugga på…

Affe är en väldigt otålig arbetsnarkoman, han gör alltid sitt bästa och är framåt och på hugget. Han är en av de minsta i gänget med sina 140 cm men en trevlig och okomplicerad häst som vem som helst kan rida på – bara man orkar dra upp honom från gräset emellanåt. =) Affe är en av de absolut bästa barnhästarna vi har i stallet, alltid med på noterna och följer snällt efter guidehästen i lina om så behövs.

Han kan inte stå stilla i boxen innan en tur och mysa för allt han vill är ju att komma ut i skogen så fort som bara möjligt! Men efter turerna är han alltid en stor favorit hos ryttaren även om han kan verka en aning tjurig/otålig innan man kommer iväg. Arja Saijonmaa och Nanne Grönvall är två av alla artister som Affe burit runt på under somrarnas Hovturnéer.

Sin underbara energi till trots börjar Affe ändå bli till åren och han är stelare än förut, vissa dagar tar det emot i bakknän och höfter och det tar lång tid att värma upp och få igång kroppen, men andra dagar är han lika pigg och rörlig som om han ”bara” vore 20 år igen! 😉

En fantastik herre som våren 2024 fyllde hela 30 år och faktiskt äntligen blivit pensionär och slutat jobba på turer, men vi önskar alla att han ska få hänga med ett bra tag till! <3

Hubertusjakt 2020, 26 år ung!