Mocca

Mocca
född 2012
bondkatt, okänd härstamning

…är en av våra två fina stallkatter. En bekant flyttade från sin gård in till en lägenhet i stan och inte kunde ha honom kvar och vi behövde en ny kamrat till vår dåvarande stallkatt Sixten. Det blev en perfekt match då han direkt hittade sin plats här i stallet, och de två trivdes fantastiskt fint ihop under de år gamle Sixten fortfarande levde.

Mocca är en väldigt social och kelig katt, men samtidigt också känslig och lite försiktig. Han älskar att bli klappad och kelad med men vill inte bli buren eller sitta i knä – och om någon gör häftiga rörelser så är han snabbt på språng för att ha koll på vad som händer.

Han är en soldyrkare och ligger ofta någonstans på stallplanen och solar och har koll på alla som rör sig. När han känner att det är läge för lite kel och mys så kommer han spankulerandes fram för att bli klappad – och har man tur hittar man kanske en skink/ostbit från någons fikakorg….

Mocca tar sin huvudsakliga roll som gårdens skadedjursbekämpare på största allvar. Han patrullerar alla byggnader samt markerna runt gården och håller rätt och reda på det mesta på ägorna. Då och då ser vi resterna efter hans alltid lika lyckade jakter och får städa undan en del små rester – så en bättre jägare kunde vi inte bett om att få till oss! Möss ser vi aldrig i stallarna tack vare våra duktiga jägare!