Alice

ALICE

f. 2006
e. Adonis u. Quaste
ue. Aschbacher

…kom till oss på foder i februari 2019 för att bli inköpt senare samma sommar. Hon har bott på samma gård hos sin ägare Ingrid sen hon var 6 månader och mest varit sällskapshäst så hon hade det rätt kämpigt när hon kom hit till vår flock. Hon var ganska stressad och hade mycket svårt att släppa Minella mer än några meter ifrån sig. De båda kom hit samtidigt och bildade en egen liten flock i flocken. Det är inte alltid helt enkelt att komma in i en ny grupp men det löste sig till det bästa – tog lite längre tid än brukligt för Alice bara. Numera är hon däremot en mycket stursk och rund dam som kör runt på många i flocken efter behag. Hon tycker att hon ska vara med och bestämma om det mesta även om hon “bara” ligger i mellanskiktet rangmässigt!

Alice är en framåt liten tjej på dryga 140 cm, hon är inte rädd för något och hakar gärna på övriga gänget. I hagen hänger hon gärna med Max och Lillan.

Alice gillar att sköta sig själv, så ryttaren ska helst bara åka med tycker hon… Ska man jobba henne får man verkligen ha henne mellan hand och skänkel och då blir hon ofta busig. Hon är lätt att styra farten på då hon är väldigt lugn längre bak i ledet och går och sover, men längre fram blir hon mer taggad och går på med spetsade öron. Alice är en häst med rund rygg och ingen manke, så sadeln hamnar lätt på kas om man inte har koll på den… Hon kan ha lite svårt att stå stilla i boxen vissa dagar, fast hon älskar att bli kliad och ompysslad. Hon har med åren utvecklats till en härlig, arbetsvillig dam med mycket attityd!