Alice

ALICE

f. 2006
e. Adonis u. Quaste
ue. Aschbacher

…kom till oss på foder i februari 2019 för att bli inköpt senare samma sommar. Hon har bott på samma gård hos sin ägare Ingrid sen hon var 6 månader och mest varit sällskapshäst så hon hade det rätt kämpigt när hon kom hit till vår flock. Hon var ganska stressad och hade mycket svårt att släppa Minella mer än några meter ifrån sig. Minella och Alice kom hit samtidigt och bildade en egen liten flock i flocken. Det är inte alltid helt enkelt att komma in i en stor flock men de har klarat det fint, behövde lite tid på sig bara.

Alice är en framåt liten tjej på dryga 140 cm, hon är inte rädd för något och hakar gärna på övriga gänget. Det är inte helt lätt att få till en bild på henne utan att den ljusa Minella är med i framkant då hon gärna hänger i hennes trygga rumpa… =)

Alice gillar att sköta sig själv, så ryttaren ska helst bara åka med tycker hon… Ska man jobba henne får man verkligen ha henne mellan hand och skänkel och då blir hon ofta busig. Hon är lätt att styra farten på då hon är väldigt lugn längre bak i ledet och går och sover, men längre fram blir hon mer taggad och går på med spetsade öron. Alice är en häst med rund rygg och ingen manke, så sadeln hamnar lätt på kas om man inte har koll på den… Hon kan ha lite svårt att stå stilla i boxen vissa dagar, fast hon älskar att bli kliad och ompysslad.