Nationalparkstur, ca 4-4,5 h

Pris: 1300 kr/pers
Total tid för aktiviteten är ca 5-5,5 h varav ca 4-4,5 h på tur inkl. lunch.

Minimiålder 12 år, maxvikt 100 kg.

Långtur genom Söderåsens Nationalparks vackraste omgivningar med lyxig lunch på Skäralids Restaurang.

Vi rider genom den fantastiska bokskogen i Söderåsens Nationalpark förbi Kopparhatten, ner genom Skäralid och vidare uppåt Härsnäsdammarna. När vi så småningom kommer ner till Skäralid igen binder vi upp hästarna och går in till Cecilia på Skäralids Restaurang för en god och rejäl lunch. Cecilia använder närproducerat och ekologiskt i så stor utsträckning hon kan så det blir en smakupplevelse! Efter maten kan vi rekommendera ett besök i Naturum Söderåsen för mer ingående information om Nationalparken.

Det här är en härlig och avkopplande runda i otroligt vacker natur, terrängen är ganska backig så det blir många långa skrittsträckor upp och ned för branta backar – här är det naturupplevelsen och maten som är huvudingredienserna i upplevelsen. Men givetvis finns det ett flertal fina och roliga vägar där det går att sträcka ut i långa härliga galopper.

Du ska ha god ridvana för att boka in dig på den här turen då det blir många timmar i sadeln och stundvis jobbig terräng så det är inget för den ovana ryttare. Turen är ca 19 km lång, ridtiden ligger på ca 3-3,5 h och 1 h är avsatt till lunch.

Om du är nybörjare och sugen på god mat så rekommenderar vi er att boka en 2 h Kopparhattstur och äta en god lunch nere i Skäralid antingen före eller efter ridturen, det tar knappt 10 min att köra bil dit från stallet.

Vi börjar alla våra turer med att tillsammans borsta och sadla våra hästar och ha en genomgång i stallet innan ridningen.

Boka din tur direkt nedan.
Hittar ni inga lediga tider kan ni titta på vår översiktskalender om det finns lediga platser på andra turer.

Laddar…