Borken

SLOTTS BORKEN
Född 2013
e. Bork Odin u. Spang Lassi
ue. Lapp Nils

… är en kallblodstravare med attityd som kom hit i mars 2021 samtidigt som lilla Neptun. Han tog snabbt kommandot över flocken av de nya hästarna som också kommit under våren – en riktig kung!

Borken är en välriden häst på ca 160cm – en av de största vi har! Bork är inte bara namnet på denna häst utan även betäckningen på hans färg.

Hans förra ägare lärde honom att tölta och ibland kan han ha lite svårt att bestämma sig för om han ska tölta, trava eller galoppera och blandar ihop gångarterna en del.

Även om han är en mycket stabil och trevlig häst så kan han tycka att stora bullriga bilar eller annat som kommer farande alldeles för snabbt kan vara lite läskiga, vilket inte är så konstigt. Förhoppningen är att han ska kunna gå med de längre och tyngre ovana ryttarna när han landat ordentligt i arbetet och stärkt upp sin kropp. I nuläget är hans favoritturer de rundor med vana ryttare – där kommer han allra bäst till sin rätt även om han är en toppenhäst på alla rundor!

Vi hoppas att han ska fortsätta trivas hos oss och vara kvar under många år tillsammans med sin halvbror Trolle som också är borkfärgad och kom ett år senare – ett härligt par men sååå olika på så många vis!