Borken

Slotts Borken

Född 2013
e. Bork Odin u. Spang Lassi

… är en Kallblodstravare som kom hit i slutet av Mars 2021 samtidigt som lilla Neptun. Han tog snabbt kommandot över flocken av de nya hästarna, en riktig kung. Bork är inte bara namnet på denna häst utan även färgen 🙂

Borken är en välriden häst på ca 160cm, den största vi har! Av sin förra ägare reds han samlat i skritt, TÖLT och galopp. Därför är han änsålänge lite förvirrad av vad han ska göra när vi andra travar, men vi hoppas han ska förstå det med tiden för han kan trava ;). Jobbar man honom och sitter ner kan man få in lite tölt men det går lite för sakta i de andra hästarnas travtakt, då går han istället över till samlad galopp eller pass… Men har man lite avstånd till de andra hästarna och inte gör så mycket kommer han in i traven. 

En mycket stabil och snäll häst som vi hoppas kunna gå med de lite längre och tyngre nybörjarna, så fort han vant sig vid trafiken. Borken är inte van vid bilar så när de kommer blir han lite rädd men han vänjer sig snabbt och som det kallblod han är så tittar han bara lite istället för att springa iväg. 

Vi hoppas  att han ska trivas hos oss och vara kvar under många år! 


BOKA NU BOKA NU