Klåverödstur avancerad, ca 2,5-3 h

Pris: 950 kr/pers
Total tid för aktiviteten är ca 4-4,5 h varav ca 2,5-3 h på tur i skogen, beroende på vilka hästar som jobbar och hur högt tempo som hålls. Bokningsavgift tillkommer.

Denna tur går inte att boka under perioden november-februari eftersom stigarna inte håller när det är för blött och regnigt.

Minimiålder 12 år, maxvikt juli-augusti 90 kg, övrig tid 100 kg.
Barn under 14 år ska alltid ha ansvarig vuxen med sig ut på våra turer.

Det här är en härlig tur på ca 15 km med mycket varierad ridterräng, vi tar oss stundom över stock och sten i obanad terräng. Vi rider över Dejebäcken och upp mot Klåveröd med en ny övergång mellan Söderåsens Nationalpark och Klåveröds strövområde som gör att vi kan ta oss genom den fantastiskt fina Skorstensdalen. Sedan fikar vi på frallor/baguetter från Ljungbyheds Konditori vid en rastplats med utsikt över Klåverödsdammen.

En tur som kräver god ridvana och att du är bekväm med några snabba härliga galopper.

Vi börjar alla våra turer med att tillsammans borsta och sadla våra hästar och ha en genomgång i stallet innan ridningen.

Turerna anpassas alltid efter den som har minst ridvana i varje grupp
så vi kan aldrig garantera ett specifikt tempo. Försök därför välja en tur som passar för den minst ridkunnige i er grupp för att inte ställa till det för andra som bokat in sig på samma tur. Guiden kan lämna ryttare som inte är tillräckligt vana för denna tur i stallet!

Boka din tur direkt nedan.
Hittar ni inga lediga tider kan ni titta på vår översiktskalender om det finns lediga platser på andra turer.

Om du vill utnyttja friskvård – läs mer på sidan: “Bra att veta”

BOKA NU BOKA NU