Ridläger sommaren 2024!

Nu är det dags att boka in sig på sommarens uppskattade fyra-dagars ridläger!

I år blir det ett ”Du&Jag” läger, (där även barn med ridvana från 8 år och uppåt är välkomna i förälders sällskap), samt ett ”Vuxenläger” för vuxna och ungdomar från 16 år och uppåt.

Under de 4 dagarna lägger vi in två ridpass och ett teoripass varje dag och varierar oss med uteritter, lektioner på ridbanan samt teoretiska och praktiska övningar. En av dagarna tar vi en längre uteritt på upp till 5 timmar med lunch under turen – längd beroende på gruppens ridvana!

Ca-tider för dagarna är 9.00-16.00, lite beroende på hur många deltagare vi blir.

Du&Jag ridläger 17-20/6 (även barn med ridvana från 8 år och uppåt är välkomna)
Här var vår första tanke ett Mor&Dotter läger men sen insåg vi att vi begränsar oss ganska rejält med den rubriken – det går lika bra att boka in sig som Far&Son, Han&Hon, Hen&Hen, alldeles Ensam eller i helt andra konstellationer. Ingen ska känna sig förbisedd – utan vi strävar efter att få till ett mysigt läger där alla kan få tid att umgås lite extra med någon man gillar (kan räcka utmärkt med hästarna) under några dagar hos oss!

På detta läger måste alla barn (och helst även de vuxna) vara så pass ridvana att de själva kan hantera sin häst i skritt och trav på ridbanan och klara några kortare galopper i skogen, vi har inga medhjälpare som kan leda hästarna. (Ungdomar från 12 år med god ridvana kan bokas in utan medföljande förälder.)

Vi delar in deltagarna i grupper utefter ridvana och önskemål så att alla får ut så mycket som möjligt av sina dagar här. Vi har snälla hästar men de är trots allt D-ponny och uppåt och kan vara starka för mindre barn att få upp om de ”råkar fastna” i en grästuva längs vägen.

Vuxenridläger 24-27/6 (16 år och uppåt)
På vårt vuxenläger behöver du inte ha så stor ridvana för att boka in dig men du ska vara bekväm i skritt och trav och klara av kortare galopper för att kunna genomföra alla dagar på ett bra sätt.

Vi delar in er i grupper beroende på er tidigare ridvana så att både ovana och vana ryttare får ut maximalt av sin ridning under dagarna. Vi har hästar som passar för alla typer av ryttare.

Vill du ta med din egen häst kan vi givetvis lösa det också – bara kontakta oss med förfrågan. Här finns extra boxar och hagar att låna.

Det finns två alternativ att boka:

Dagläger, 10 platser: 4700 kr/pers
Alla aktiviteter samt lunch alla dagar ingår.

Helpension, 6-8 platser: 6000 kr/pers
Alla aktiviteter, lunch alla dagar samt tre övernattningar med kvällsmat och frukost ingår. Det är enklare ”helpension” som till viss del består av självhushållning.

Vi har 3 rum med sammanlagt 8 bäddar till förfogande i vår lägenhet där alla bor så max antal deltagare med helpension är därför 6-8 personer/läger.
Det går inte att boka enkelrum.

Totalt tar vi emot maximalt 16 deltagare/läger.

Datum för sommaren 2024 är:
17-20/6 Du&Jag (8 år och uppåt)
24-27/6 Ungdom/vuxen (16 år och uppåt)

Bokningsförfrågan sker via mail till info@turridning.se, er plats är bokad först efter det att ni fått en bekräftelse tillbaka från oss.

I er bokningsförfrågan behöver vi:
* Vilket läger
* Dagläger eller helpension
* Namn
* Telefonnummer
* Ålder
* Vikt
* Längd
* Ridvana
* Eventuella allergier/specialkost

Fakturor kommer skickas ut senare under våren.