Sture

STERLING
född 2015
e. Sternwäshter u. Hacita
ue. Alpenstein

…eller Sture som han kallas för kom till oss i december 2021 tillsammans med sin polare Kakse från Annelene i Järvsö. De hade en lång tripp ner hit med övernattning (med sightseeing och after work???) utanför Stockholm på vägen ner. Han är en riktig skönhet som drar ögonen till sig – och det verkar han veta, tjejerna svärmar för honom – både de fyrbenta i hagen och de tvåbenta i stallet…

Sture är en riktig liten spjuver som den ungdom han är och den häst vi mest kan likna honom vid är Enya när hon var ny här. Han är ganska hög, närmare 150 cm med bred, stabil rygg och ett litet, väldigt vackert, finlemmat huvud samt självlockigt krullig man. Han är välriden och välhanterad men inte så kontinuerligt riden sen innan så han har en del konditionsarbete att jobba på och mycket att lära sig om arbetet hos oss.

Ute på tur kan han mycket väl få för sig att göra en del krumbuktsprång och annat bus när han får feeling, men lika ofta är det (än så länge) riktigt jobbigt att vara ute i våra backar och trampa på så orken är verkligen upp och ner från dag till dag som med vilken unghäst som helst.

Känslan är att han kommer bli en riktigt rolig häst för de vana ryttarna som klarar lite bus i sommar när han är uppe i kondition och orkar mer.


BOKA NU BOKA NU