Sture

STERLING
född 2015
e. Sternwäshter u. Hacita
ue. Alpenstein

…eller Sture som han kallas för kom till oss i december 2021 tillsammans med sin polare Kakse från Annelene i Järvsö. De hade en lång tripp ner hit med övernattning utanför Stockholm (med sightseeing och after work???) på vägen ner. Han är en riktig skönhet som drar ögonen till sig – och det verkar han veta, tjejerna svärmar för honom – både de fyrbenta i hagen och de tvåbenta i stallet…

Sture är en liten spjuver som älskar att leka och busa med de andra grabbarna ute i hagen och de kan hålla på hur länge som helst. Den häst vi mest kan likna honom vid är Enya när hon var ny här. Han är ganska hög, närmare 150 cm med bred, stabil rygg och ett litet, väldigt vackert, finlemmat huvud samt självlockig krullig man. Han är välriden och välhanterad men var inte så kontinuerligt riden när han kom så han har fått jobba en del på sin kondition..

Ute på tur kan han ibland få feeling och göra en del krumbuktsprång och annat bus, men lika ofta är han supergo och bara hänger med resten av gänget på bästa tänkbara sätt. Orken är fortfarande lite upp och ner från dag till dag som med vilken ung häst som helst. Vi har låtit honom starta med ett par lugna säsonger för att få chansen att bygga upp sig ordentligt i lugn takt.

Känslan är att han kommer bli en riktigt rolig häst för både van som ovan ju mer han kommer in i arbetet och lär sig allt han behöver.