Queene

QUEENE
Född 2010
Härstamning okänd

…kom även hon hit från Italien 2021 genom Ida Wölleke och familjen Zöggeler – men denna gång i maj och på ett ”grav-vick” för att Uschi som kom i februari helt plötsligt fick ett väldigt oväntat föl! Queene var en födelsedagspresent från Zöggeler till Ida, men Ida tog sig an Uschi och hennes fölning hemma i Småland och så fick vi ta hand om Queene till dess att vi skulle byta hästar igen framåt höstkanten vid avvänjning av fölet.

Nu föll det sig inte bättre än att Queene passade mycket bra in i flocken och verksamheten och snabbt blev en omtyckt häst och Ida hade hittat en annan favorit bland italienarna som hon tagit hem under sommaren. Så när hösten närmade sig övergick grav-vicket helt sonika till en fast anställning trots att Uschi och lilla Uppsi kom hem igen. Ida blev också lycklig som kunde behålla sin nya favorit Renni istället då hon ändå inte hunnit lära känna Queene – vilket passade oss alla utmärkt!

Queene är en energisk, sällskaplig och härlig häst med vackert utseende (men väääldigt liten pannlugg…) och en mycket fin bekantskap i flocken. Hon har massa energi ute på turerna, gillar att jobba och älskar att få sträcka ut – hon vet vart galoppsträckorna är och man nästan känner att det börjar krypa i kroppen på henne inför dem. En härligt positiv energi som vi är övertygade om att många kommer att falla för under årens lopp!

Hon hade lite svårt att komma till ro ute i hagen från början och ville väldigt gärna ha en bästa kompis som hon kunde hänga på hela tiden. Vem det var skiftade, kom det en ny häst var den spännande och hon tog gärna häng på den om hon fick. Hon tyckte det var jobbigt så fort hennes dåvarande bästa kompis skulle in från hagen och jobba och hon inte fick följa med och likadant på andra hållet så ville hon helst ha med sig sin kompis in i stallet även om det bara var Queen som skulle jobba. Det släppte tack och lov efter första året och nu jobbar hon gladeligen i vilken konstellation som helst -även om hon har sina favoriter

Uschi, Ranja och Queene har från start varit ett mycket sammansvetsat gäng och ser man den ena kan man var övertygad om att de andra inte är långt borta. De håller sig gärna en liten bit utanför den stora flocken och trivs mycket bra i varandras sällskap. De har alla nästan likadana tecken i pannan – varsin ”stjärn” så vi kallar dem för våra trillingar då de är ganska lika och kan vara svåra att skilja från varandra på håll. Zoe och Neptun ingår också i deras lilla ”flock i flocken”.