Queene

QUEENE
Född 2010
Härstamning okänd

…kom även hon hit från Italien 2021 genom Ida Wölleke och familjen Zöggeler – men denna gång i maj och på ett “grav-vick” för att Uschi som kom i februari helt plötsligt fick ett aningens oväntat föl! Queene var en födelsedagspresent från Zöggeler till Ida, men Ida tog sig an Uschi och hennes fölning hemma i Småland och så fick vi ta hand om Queene till dess att vi skulle byta hästar igen framåt höstkanten vid avvänjning av fölet.

Nu föll det sig inte bättre än att Queene passade mycket bra in i flocken och verksamheten och snabbt blev en omtyckt häst och Ida hade hittat en annan favorit bland italienarna som hon tagit hem under sommaren så när hösten närmade sig övergick grav-vicket helt sonika till en fast anställning trots att Uschi och lilla Uppsi kom hem igen. Ida blev också lycklig som kunde behålla sin nya favorit Renni istället då hon ändå inte hunnit lära känna Queene – vilket passade oss alla utmärkt!

Queene är en energisk, sällskaplig och härlig häst med vackert utseende (men väääldigt liten pannlugg…) och en mycket fin bekantskap i flocken. Hon är energisk ute på turerna, gillar att jobba och älskar att få sträcka ut – hon vet vart galoppsträckorna är och man nästan känner att det börjar krypa i kroppen på henne inför dem. En härligt positiv energi som vi är övertygade om att många kommer att falla för under årens lopp!

Hon har haft lite svårt att komma till ro ute i hagen och hon vill väldigt gärna ha en bästa kompis som hon kan hänga på hela tiden. Vem det är skiftar, kommer det en ny häst är den spännande och hon tar gärna häng på den om hon får. Hon tycker det är jobbigt så fort hennes nuvarande bästa kompis ska in från hagen och jobba och hon inte får följa med och likadant på andra hållet så vill hon helst ha med sin kompis in i stallet även om det är hon som ska jobba. Men det ger sig med tiden och hon har skaffat sig många vänner att hänga med vid det här laget så hon har substitut att ta till.


BOKA NU BOKA NU