Bra att veta!

OBS! Räkna med ca 1-1,5 h extra utöver ridtiden på alla turer!

Vi träffas i stallet vid bokad starttid och gör i ordning hästarna tillsammans. Det tar ca 40-60 min att komma iväg från stallet samt ca 30 min efter turen innan vi är klara igen.

Maxvikt
Olika turer har olika maxvikter men generellt gäller:
Maxvikt juli-augusti 95 kg, övrig tid 110 kg.

Barn och åldersgränser på turridning
Olika turer har olika åldersgränser, läs på sidan för respektive tur vad som gäller.
Barn på 7-8 år SKA ha ridvana sen tidigare och klara av att styra sin häst och rida lätt i traven, dessa är välkomna på nybörjarturer.
Barn mellan 9-11 år utan ridvana bedömer vi från fall till fall om vi anser att det kan fungera på en nybörjartur, ring gärna och fråga!
Barn mellan 9-11 år med god ridvana är inga problem på nybörjar/medelturer.
Barn/ungdomar från 12 år och uppåt behöver ingen ridvana sen innan på nybörjarturer.
Barn tar vi emot i grupper för nybörjare och medelryttare, men de får inte följa med på avancerade turer och busturer. Givetvis måste alla ridande barn ha en ansvarig förälder/vuxen med sig ut på turen samt hjälm och säkerhetsväst.

Friskvård
Om någon i gruppen vill ha underlag för FRISKVÅRD ska denne lägga en egen bokning i sitt namn för att få ett kvitto att lämna till sin arbetsgivare. Bokningsbekräftelsen fungerar som godkänt underlag att lämna in till arbetsgivare. Vi kan inte ordna det i efterhand då kvittot autogenereras direkt när bokningen görs i namnet på den som bokar.

Om du vill utnyttja Epassi för friskvård hos oss behöver du göra ett köp i din Epassi-app och sedan maila till info@turridning.se för att få en kod av oss. Denna kod kan du sedan använda för att boka en ridtur i vårt onlinesystem.

Betalning
Betalning sker med kort direkt vid bokning, en bokningsavgift på 6% tillkommer på alla online-bokningar. Vid manuella bokningar tillkommer en bokningsavgift på 8%. Om du inte har möjlighet att betala med kort kontakta oss för bokningsalternativ. Betalning går då att göra via Swish eller BG.
Söderåsens Turridning Swishnr: 1236678239, Bankgiro nr: 5357-6906.

Har du bokat i sista minuten kan du naturligtvis betala kontant eller med swish när du kommer för att rida.
Självklart skickar vi även fakturor till er som har företag eller vill ha det av annan anledning!

För betalning från utlandet behöver du dessa uppgifter:
IBAN: SE 81 6000 0000 0007 8384 5898
BIC(Swift) – HANDSESS

Avbokning
Vid förhinder meddela oss snarast!
Erlagt belopp ersättes till fullo vid avbokningar senast 48 h före bokad tur.
Vid senare avbokning återbetalas 50% av beloppet.
Vid avbokningar av enstaka ryttare betalas inte bokningsavgiften tillbaka men i övrigt enligt ovan.

Försäkring
Vi har våra hästar försäkrade i Agria och där har alla som rider eller vistas runt hästarna ett visst olycksfallsskydd via Agria Incident. Men du bör också ha en olycksfallsförsäkring i din egen hemförsäkring.
Vi har stabila hästar, men vill ändå poängtera att all ridning sker på egen risk!

Klädsel 
Man har ALLTID långbyxor vid ridning.
Sandaler är INTE ok i stall eller vid ridning!
Bekväma slitstarka kläder. Långbyxor, men undvik gärna hårda sömmar på insidan av benen som kan skava. Inga ”halkiga” kläder. Grova skor eller kängor med väl mönstrad sula och gärna lite klack. Gymnastikskor går också bra. Handskar är skönt att ha – speciellt om det är kallt. Vi rider även i regn, så vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig. Vid kallt väder är det ”lager på lager” som gäller och gärna med ull som innersta lager. Täckbyxor/overall är super! Mössa om det är kallt. Vi har hjälmar, säkerhetsvästar och bra regnrockar att låna ut. Finns även några extra täckbyxor att låna – bara fråga!

Tips!
Killar bör ha tajta kalsonger/boxer som håller ”paketet” på plats och för tjejer, som av någon anledning alltid blir kissnödiga i skogen, kan trosskydd vara en bra idé! Sport-BH är inte heller fel… Cykelbyxor under de vanliga byxorna förhindrar obehag av skav på längre turer. Personer med dåliga knän kan med fördel ha knäskydd eftersom det kan fresta på en aning om man är ovan att rida. Handskar är också skönt att ha, trädgårds- eller mekarhandskar funkar utmärkt!

Viktbegränsning
Vi tar emot ryttare på upp till 110 kg, i undantagsfall kan man väga lite mer – om man tex har god ridvana, god balans och taktkänsla eller är vältränad så att man inte sitter och dunsar på hästen utan kan hjälpa till att balansera upp den.
Juli-augusti är maxvikten 95 kg då hästarna jobbar extremt mycket dessa månader.

Kvarglömda saker
Vi ansvarar inte för glömda persedlar, i den mån vi ser att något har glömts hänger vi undan det under en period men har ingen hämtat det inom en månad så kastas det. Vi skickar inte kvarglömda saker utan de får hämtas på plats.

OBS! 
Eftersom det finns katter och andra djur på gården ber vi er vänligen att lämna era egna hundar hemma.

Vi har stabila hästar, men vill ändå poängtera att all ridning sker på egen risk!

Vänliga hälsningar
Anna Lewijn
070-3729201
info@turridning.se