Bra att veta!

OBS! Räkna med ca 1-1,5 h extra utöver ridtiden på alla turer!

Vi träffas i stallet vid bokad starttid och gör i ordning hästarna tillsammans. Det tar ca 40-60 min att komma iväg från stallet samt ca 30 min efter turen innan vi är klara igen.

Maxvikt
Olika turer har olika maxvikter men generellt gäller:
Maxvikt juli-augusti 95 kg, övrig tid 115 kg.

Åldersgräns
Olika turer har olika åldersgränser men generellt gäller:
Barn under 12 år bör ha tidigare erfarenhet av hästar och ridning. Givetvis måste alla ridande barn ha en ansvarig förälder/vuxen med sig ut på turen samt hjälm och säkerhetsväst.

Betalning
Betalning sker via Swish till Söderåsens Turridning nr: 1236678239 senast tre dagar innan turen, skriv bokningsansvarigs namn och turdatum i meddelandet. Det går även betala till bankgiro (5357-6906). Ta med inbetalningsbevis/kvitto/skärmdump/presentkort när du kommer för att rida. Vid förhinder meddela oss snarast! Erlagt belopp ersättes till fullo vid avbokningar senast kl. 18:00 två dagar före bokat turridningsdatum.

Har du bokat i sista minuten kan du naturligtvis betala kontant eller med swish när du kommer för att rida.
Självklart skickar vi även fakturor till er som har företag eller vill ha det av annan anledning!

För betalning från utlandet behöver du dessa uppgifter:
IBAN: SE 81 6000 0000 0007 8384 5898
BIC(Swift) – HANDSESS

Tur som ej avbeställts senast 2 dagar innan debiteras till häften.

Försäkring
Vi har våra hästar försäkrade i Agria och där har alla som rider eller vistas runt hästarna ett visst olycksfallsskydd via Agria Incident. Men du bör också ha en olycksfallsförsäkring i din egen hemförsäkring.
Vi har stabila hästar, men vill ändå poängtera att all ridning sker på egen risk!

Klädsel 
Man har ALLTID långbyxor vid ridning.
Sandaler är INTE ok i stall eller vid ridning!
Bekväma slitstarka kläder. Långbyxor, men undvik gärna hårda sömmar på insidan av benen som kan skava. Inga ”halkiga” kläder. Grova skor eller kängor med väl mönstrad sula och gärna lite klack. Gymnastikskor går också bra. Handskar är skönt att ha – speciellt om det är kallt. Vi rider även i regn, så vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig. Vid kallt väder är det ”lager på lager” som gäller och gärna med ull som innersta lager. Täckbyxor/overall är super! Mössa om det är kallt. Vi har hjälmar, säkerhetsvästar och bra regnrockar att låna ut. Finns även några extra täckbyxor att låna – bara fråga!

Tips!
Killar bör ha tajta kalsonger/boxer som håller ”paketet” på plats och för tjejer, som av någon anledning alltid blir kissnödiga i skogen, kan trosskydd vara en bra idé! Sport-BH är inte heller fel… Cykelbyxor under de vanliga byxorna förhindrar obehag av skav på längre turer. Personer med dåliga knän kan med fördel ha knäskydd eftersom det kan fresta på en aning om man är ovan att rida. Handskar är också skönt att ha, trädgårds- eller mekarhandskar funkar utmärkt!

Barn på turridning
Barn/ungdomar från 12 år och uppåt behöver ingen ridvana sen innan. Barn mellan 8-10 år med god ridvana är inga problem. Barn under 10 år utan ridvana bedömer vi från fall till fall om vi anser att det kan fungera, ring gärna och fråga! Vi vill företrädesvis att barnturer läggs på vardagar då det inte är lika högt tryck på bokningar. Då kan vi lättare anpassa oss efter barnet istället för tvärtom som det blir på helgerna när grupperna är stora!
Barn tar vi emot i grupper för nybörjare och medelryttare, men de får inte följa med på avancerade turer och busturer. Givetvis måste alla ridande barn ha en ansvarig förälder/vuxen med sig ut på turen samt hjälm och säkerhetsväst.

Viktbegränsning
Vi tar emot ryttare på upp till 115 kg, i undantagsfall kan man väga lite mer – om man tex har ridvana, god balans och taktkänsla eller är vältränad så att man inte sitter och dunsar på hästen utan kan hjälpa till att balansera upp den.
Juli-augusti är maxvikten 95 kg då hästarna jobbar extremt mycket dessa månader.

OBS! 
Eftersom det finns katter och andra djur på gården ber vi er vänligen att lämna era egna hundar hemma.

Vi har stabila hästar, men vill ändå poängtera att all ridning sker på egen risk!

Vänliga hälsningar
Anna Lewijn 070-3729201, info@turridning.se