Vera

ALOE VERA…
f. 2004
e. Weltwind  u. Andorra 
ue. Standard

…eller Vera som hon går under kom till oss första gången från Saxtorpsskogarna i december 2013. Vi lånade henne den vintern/våren av Yvette Bårring som föder upp Tyrolerhaflinger. Hon är uppfödd hos Grethe Madsen i Danmark. 

Vi hade Vera på foder fram till maj 2014 då hon blev såld till Kerstin i Färingtofta.
Under vårvintern 2021 hörde Kerstin av sig till oss och undrade om inte Vera kunde få flytta hit igen – och hur kan man säga nej till det?

Texten här nedan är från den period 2014 som hon var här – ska bli spännande att se om hon ändrats mycket sedan dess eller inte:

Hon är en hård och viljestark madam som vet precis hur hon vill ha det! Vi började med att fajtas en del första dagen hon och jag (Anna). Men efter några dagar i flocken så kommer hon så snällt och tycker att jag är helt ok att vara med istället för de där bråkstakarna som anser att hon ska börja längst ner på rangstegen precis som alla andra nya hästar får göra – det var något Vera inte alls ville acceptera till en början! =)

Trots allt är det en häst jag tror stenhårt på inför nästa säsong. En rejäl häst som är stabil och trygg i sig själv är toppen i en sådan här verksamhet! Fint kan hon gå också – när hon vill!

2021 är Vera med ålderns rätt en betydligt bastantare dam som grovnat ordentligt med åren, hon är trygg och stabil, gillar att haka på turer i skogen och har en magiskt skön barbackarygg – men FÖRST – det vill hon INTE vara! Under första säsongen fick hon jobba mycket på att komma i form och vi hade en del bry med att få ordning på en hov så hon hann inte jobba så mycket som tänkt.

Vera är en mysig och vänlig häst som är väldigt trygg i sig själv och tycker om att bli pysslad med. Hon gillar att mysa med på turer i skogen med kunder på ryggen, men det går en aning långsammare när hon kommer långt bak i ledet, men hon är med på noterna och så fort man ber henne om något joggar hon ikapp i ledet.

Vera känns lätt igen på sitt fina hjärta längst ner på mulen och sina varma snälla ögon – en suveränt snäll nybörjarhäst. <3