Skogstur nybörjare, ca 2 h

Priser
Vuxen: 850 kr/pers
Student: 800 kr/pers (studentlegitimation krävs!)
Barn upp till 14 år: 770 kr/pers


Total tid för aktiviteten är ca 3-3,5 h varav ca 2 h på tur i skogen.

Minimiålder 8 år, för 8-åringar krävs ridvana sen innan, maxvikt juli-augusti 95 kg, övrig tid 110 kg.
Barn under 14 år ska alltid ha ansvarig vuxen med sig ut på våra turer.
Läs mer om barn på turer här!

Den här turen passar fint för dig som inte ridit innan eller känner dig osäker och ringrostig. Vi rider i skritt och trav, men skulle HELA gruppen vilja testa en galopp mot slutet så går det givetvis att lösa.

Vi ger oss ut på en guidad tur i den underbara bokskogen i Söderåsens Nationalpark – runt Kopparhatten med omnejd eller uppåt Kvärkaskogen – det blir en härlig avkoppling från vardagen.

Fika på kaffe/te/saft och bullar bjuds i en lugn skogsglänta när vi kommit ungefär halvvägs och där kan guiden berätta mer om parken. Många av våra guider kan en hel del om området.

På grund av det extrema trafikläget i Nationalparken vissa dagar under högsäsong kan turen komma att ridas på annat håll vissa dagar/tider och fikapausen tas då istället hemma i stallet efter turen
– Detta för att göra ridningen så bra och säker som möjligt för alla. Den alternativa rundan är lika lång men har kortare skrittsträckor så den går ibland snabbare än ordinarie runda.

Själva ridturen tar ca 2 timmar, är knappt 9 km lång, och passar utmärkt för dig som är nybörjare eller inte har ridit på länge.

Vi börjar alla våra turer med att tillsammans borsta och sadla våra hästar och ha en genomgång i stallet innan ridningen.

Boka din tur direkt via knappen nedan.
Hittar ni inga lediga tider kan ni titta på vår “Översiktskalender om det finns lediga platser på andra turer.

Om du vill utnyttja friskvård – läs mer på sidan: “Bra att veta