Uschi

USCHI
född 2014
e. Alpenbue u. Olanda
ue. Windos

…Uschi kom till oss från Italien februari 2021 som en av tre nya damer. Det är otroligt spännande att få möjligheten att importera dessa hästar från familjen Zöggeler (genom Ida Wölleke på Ekbackens Haflinger) som bor i haflingerns ursprungsområde och vi ser så mycket fram emot att se vad de har att ge oss framöver i ett fortsatt samarbete!

Uschi är en smäcker och högbent häst på ca 149-150 cm, och en dam med mycket energi och arbetsglädje. Hon är en aning vaksam av sig och går gärna in i sin egen lilla bubbla, men så fort hon slappnar av är hon väldigt kelig och tillgiven.

Hon hade förmodligen inte gjort så mycket innan hon kom hit för hon känns ganska grön i både ridning och hantering så hon reds från början mycket av våra guider tills hon blev trygg med allt vad det innebär att jobba på tur.

I april 2021, efter två månader här, tyckte vi att hon började bli lite väl rund om magen och efter ytterligare lite tid såg vi att även juvren började svälla och insåg att hon nog var dräktig! Vi bestämde att hon skulle få åka upp till Ida i Småland för att föla och gå där med sitt föl under sommaren.

Hon kom hem igen i slutet av augusti och då började vi så smått att träna upp henne igen med små korta promenader med fölet vid sidan av fram till avvänjningen i december. Hon missade hela säsongen 2021 i och med det men tog sig an säsongen 2022 med desto mer arbetsglädje istället.

Det här är en dam med mycket energi och power, men hon känns samtidigt stabil och orädd och blev snabbt en favorit bland våra stammisar när hon började gå med kunder på ryggen och inte bara med guider. Den där trinda, lite försiktiga och ”halvtråkiga” individen som höll sig för sig själv när hon kom till oss – lite som den fula ankungen visade sig vara en riktig svan som blommat ut rejält efter sin fölning.

Uschi, Ranja och Elsa kom samtidigt till oss och de blev extremt tajta när de fick gå i egen flock under vintern/våren innan de gick in i den stora flocken, nu har de utökat sin lilla flock med Queen, Zoe och Neptun och det gänget håller ihop i vått och torrt – förutom Elsa som vill vara kompis med alla och flyter runt mellan de flesta konstellationerna i flocken.

Uschi fick ett föl – Söderåsens Uppsi Daisy i maj 2021: