Uschi

USCHI
född 2014
e. Alpenbue u. Olanda
ue. Windos

…Uschi kom till oss från Italien februari 2021 som en av tre nya damer. Det är otroligt spännande att få möjligheten att importera dessa hästar från familjen Zöggeler (genom Ida Wölleke på Ekbackens Haflinger) som bor i deras ursprungsområde och vi ser så mycket fram emot att se vad de har att ge oss framöver i ett fortsatt samarbete!

Uschi är en trygg och rejäl häst på ca 149-150 cm, en dam som kommer kunna bära upp längre/tyngre ryttare utan bekymmer när hon väl är i form och har lärt sig arbetet. Hon är lite vaksam av sig, men så fort hon slappnar av är hon väldigt kelig och tillgiven.

Hon har förmodligen inte gjort så mycket innan hon kom hit för hon känns ganska grön i både ridning och hantering så hon kommer behöva mycket stöd och kommer i första hand ridas av våra guider tills hon känns trygg med allt.

I april 2021, efter två månader här, tyckte vi att hon började bli lite väl rund om magen och efter ytterligare lite tid såg vi att även juvren började svälla och insåg att hon nog var dräktig! Vi bestämde att hon skulle få åka upp till Ida i Småland för att föla och gå där med sitt föl under sommaren.

Hon kom hem igen i slutet av augusti och då började vi så smått att träna upp henne igen med små korta promenader med fölet vid sidan av fram till avvänjningen i december. Hon missade hela säsongen 2021 i och med det men det ska bli skoj att se hur hon tar sig an säsongen 2022 istället. Det är en dam med mycket energi och power, men hon känns samtidigt stabil och trygg så vi tror på henne inför många kommande säsonger.

Uschi, Ranja, Qoris och Arielle kom samtidigt till oss och de blev extremt tajta när de fick gå i egen flock under vintern/våren innan de gick in i den stora flocken.

Uschi fick ett föl – Söderåsens Uppsi Daisy i maj 2021:

BOKA NU BOKA NU