Bella

BELLADONNA FORTE
född 2003
e. Åsrapp u. Lova Forte
ue. Lovin

…eller Bella är en Nordsvensk kallblodstravare från Piteå. Det är en rätt stor tjej på ca 160 cm med mycket fart och vilja i. En hel del humör har hon med – som de flesta ston i flocken. Vi köpte henne vid nyår 2014/2015 och hon fick stå hos mina föräldrar och syster uppe i Hälsingland i väntan på vidare färd ner till Skåne i april 2015.

Bella är en härlig och energisk häst som gärna vill vara först på turerna och hålla ett högt tempo. Hon tycker att kel och pyssel passar bättre efter turen än innan men är väldigt snäll att rida för både van som ovan. Hon är den perfekta hästen till de längre ryttarna och de som tycker om ett stort steg och mycket energi!

Bella och Zorro är alpha-paret i flocken och trivs väldigt bra ihop, man ser sällan den ene utan den andre.  De gör vad de behagar när det behagar dem och ibland jagar de runt på flingorna i flocken bara för att visa att de kan – speciellt om de är upprörda över att bli ”lämnad ensam” i hagen medan den andra parten är ute på tur, men de har blivit lugnare för varje säsong som gått då de lärt sig att den andre faktiskt kommer tillbaka efter några timmar…

Men ibland är hon och Zorro BILLIGA, som när de (allt för ofta) får för sig att det blåser för mycket eller blivit för mörkt så att de inte vågar gå från daghagen till natthagen genom den läskiga lilla skogsdungen och samtidigt VÄGRAR låta någon annan gå först eftersom det faktiskt är de som bestämmer…