Arne

ARNESTO
född 2016
e. Amerigo u. Braveheart
eu. Straden

…Arne som han kallas är en av de riktiga ungdomarna i gänget. Han kom till oss våren 2020 nerifrån från Käthe i Trelleborg som 4-åring.

Arne är – som den unghäst han är – väldigt upp och ner. Han är en väldigt stor haflinger på över 150 cm och det är mycket som ska landa och falla på plats hos honom i både kropp och knopp. Ena dagen kan han vara superpigg och busig för att nästa dag vara off och inte orka med så mycket alls – precis som vilken tonåring som helst! Men det tar sig och han orkar mer och mer efterhand som konditionen förbättras.

Han är en väldigt vacker häst, har en härlig uppsyn och är en spjuver som ska tugga på och undersöka allt han kan komma åt – så se till att inte ha något hängande i närheten av den box han står i!

Arne har ett underbart vägvinnande mjukt steg, och en stor, rund och mjuk galopp och riktigt härlig att rida.

I hagen busar han helst med Neptun, Naggi, Zorro och Max, de kan hålla på hur länge som helst och bitas, stegra och tackla varandra.

Dessvärre drogs Arne med diverse bekymmer under åren och hade i flera omgångar olika konstiga åkommor med sina hovar. Till slut resulterade det i icke behandlingsbara förändringar i hovbenet på en av hans hovar och vi blev vintern 2023/24 tvungna att ta det enormt tuffa beslutet att ge upp behandlingen och avsluta hans smärtor.

Det är ett av de allra tuffaste beslut vi varit tvungna att ta vad gäller alla hästar som varit i flocken genom åren. Arne var en helt underbar individ med magisk personlighet som vi verkligen hade sett fram emot att få ha hos oss i många långa år! Att tvingas ta beslutet att släppa taget om honom i så unga år var fruktansvärt jobbigt!