Missan

MYSTERY
f. 2009
e. Austriacum u. Merci-Cherie
ue. Novalis

…eller Missan som hon kallas kom hit med lastbil i december 2013 från Jennie i Stockholmstrakten.

Hon är en mysig ”liten” tös på ca 148 cm som nog aldrig kommer bli riktigt vuxen i våra ögon. När hon kom som en av de yngsta i flocken fick hon kämpa en del för att komma till men sen hon hittat en beskyddare i Boris så blev hon rätt kaxig när han fanns i närheten att gömma sig bakom. Missan fick det lite kämpigare i hagen ett tag när Boris flyttade efter ett antal säsonger innan hon hittade nya vänner att hänga med. Numera är Missan gammal i gamet och har full koll på alla i hagen.

En keligare och mer kärvänlig häst får man leta efter! När vi var och tittade på henne fick då 3-årige Oskar springa runt hennes ben och sitta på hennes hals och flänga runt utan att hon brydde sig. Den här tjejen är ganska lik gamla Lilja i temperament och utseende. En häst som växt enormt som verksamhetshäst under åren!

Under vintern/våren 2014 när hon kom hit stod hon till en början nere på ”Kloster” och blev riden och pysslad med av Emelie, en av våra fantastiska guider, som gjorde ett toppenjobb med den oerfarna Missan.

Missan är en stark häst som fungerar utmärkt med både van som nybörjare men även om hon är snäll och kärvänlig så kan det komma ett och annat glädjeutbrott när vi gasar på!! =) Hon är ganska trippig av sig då hon tycker det är jobbigt att länga på steget i skritten och hellre småtravar ikapp titt som tätt istället. Hon är en otroligt samarbetsvillig häst som gör allt för att vara den vane ryttaren till lags – men även de snälla och rara hästarna har sina dåliga dagar och ibland kan Missan få för sig att hon ska stanna någonstans på turen och vägra gå. Bara man är bestämd så löser det sig utan bekymmer men hon har en riktig järnvilja som hon slugt döljer under den där söta mysfasaden.

När kameran kommer fram ska det alltid göras grimaser – precis som med vilket barn som helst – så det brukar bli roliga bildserier.

Missan är importerad från Österrike som unghäst.

Missan bor numera hemma hos Sofia som är dotter i huset på Söderåsens Älgpark. Där är hon gårdens prinsessa och myser runt på turer i skogen och går dressyr och hopp-pass på den stora parkeringen som förvandlas till ridbana när kunderna åkt hem för dagen. Vi önskar dem många fina år tillsammans! <3