Max

EKBACKENS NIXON

född 2014
e. Nobody u. Britta
ue. Anger

…kallar vi för Max, då vi redan har en Nixon i flocken sen innan.
Denne trevliga valack kom hit i september 2019, 5 år gammal.
Samtidigt som Max fortfarande är väldigt grön är han också stabil och genomsnäll och väldigt arbetsglad. Jag (Anna) och vår guide Ida provred honom tillsammans och bestämde oss snabbt för att köpa honom. Han är väldigt tålmodig och lättlärd, stabil och lugn.

Han fick komma in i verksamheten lugnt under sitt första år här och då han var så pass ung jobbade han nästan enbart som guidehäst för att inte bli stressad av att ha många olika ryttare på ryggen.

Han har en härlig, rund och stor galopp som man kan gunga med i.
Vår gamla dam Lilja tog honom till sig direkt och de tyckte verkligen om varandra, Max gnäggade efter henne så fort man red ifrån gården, men det avtog efterhand som han blev mer trygg i sig själv och hittade andra kompisar. För tillfället gillar han att hänga med Alice och så ÄLSKAR han att busa med de andra grabbarna – framför allt med Naggi, de två kan hålla på att bitas, stegra, tacklas osv i evigheter ute i hagen.

Han är lite av en kameleont och kan smälta in i flocken och bli så neutral att han nästan blir osynlig om han känner för det, andra gånger är det han som är först framme och vill vara med och undersöka allt som händer!

Max är en väldigt mysig häst!


BOKA NU BOKA NU