Tempotur medel 2-2,5 h

Priser
Vuxen: 950 kr/pers
Student: 900 kr/pers (studentlegitimation krävs!)
Barn upp till 14 år: 850 kr/pers


Total tid för aktiviteten är ca 3-4 h varav 2-2,5 h på tur i skogen.

Minimiålder 10 år, maxvikt juli-augusti 90 kg, övrig tid 100 kg.
Barn under 14 år ska alltid ha ansvarig vuxen med sig ut på våra turer.
Läs mer om barn på turer här!

En längre tur i Nationalparkens varierande landskap på ca 13 km som går över Dejebäcken och runt Kvärkskogen. Turen tar ca 2- 2,5 timmar beroende på vilka hästar som är med och vilket tempo vi kan hålla. Fika med kaffe/te/saft och fralla bjuds på i skogen efter halva turen.

Det här är den av våra turer som erbjuder flest tillfällen att ta galopper. Men under sommartid när hästarna jobbar extremt mycket går det inte att hålla lika högt tempo som under vinterhalvåret när hästarna har fler vilodagar under en vecka.

Du ska ha ridvana, vara bekväm med några snabbare galopper och vara någorlunda i form om du skall orka följa med på den här turen då tempot blir högre med fler galopper än på Skogsturen som är mer lämpad för ovana ryttare.

Vi börjar alla våra turer med att tillsammans borsta och sadla våra hästar och ha en genomgång i stallet innan ridningen.

Turerna anpassas alltid efter den som har minst ridvana i varje grupp
så vi kan aldrig garantera ett specifikt tempo. Försök därför välja en tur som passar för den minst ridkunnige i er grupp för att inte ställa till det för andra som bokat in sig på samma tur. 

Boka din tur direkt via knappen nedan.
Hittar ni inga lediga tider kan ni titta på vår “Översiktskalender om det finns lediga platser på andra turer.

Om du vill utnyttja friskvård – läs mer på sidan: “Bra att veta