Älgparkstur medel, ca 5-5,5 h

Priser
Vuxen: 1650 kr/pers
Student: 1550 kr/pers (studentlegitimation krävs!)
Barn upp till 14 år: 1500 kr/pers


Total tid för aktiviteten är ca 6-7 h varav 3-3,5 h aktiv ridning, 1 h älgsafari och 45 min lättare lunch.

Minimiålder 12 år, maxvikt 95 kg.
Barn under 14 år ska alltid ha ansvarig vuxen med sig ut på våra turer.
Läs mer om barn på turer här!

Är du nyfiken på älgar och vill veta mer om dem och hur de lever – och samtidigt få en heldagsutflykt med mycket ridning i fantastisk natur?

På denna långtur genom Söderåsens Nationalparks vackraste omgivningar tar vi oss till Söderåsens Älgpark högst upp på Serpentinvägen där vi sadlar av och släpper våra hästar i en fin hage för att sedan ge oss ut på en guidad älgsafari i traktorvagn. Efter turen inne i älgarnas hägn äter vi en lättare lunch på plats, tar en titt i den fina butiken och kelar en stund med getterna innan vi återigen sadlar upp våra hästar och beger oss hemåt.

Det här är en härlig och avkopplande runda i otroligt vacker natur, terrängen är ganska backig så det blir många långa skrittsträckor upp och ned för branta backar – här är det upplevelsen av den underbara naturen och närkontakten med de fantastiska älgarna som är huvudingredienserna i aktiviteten. Men givetvis finns det ett flertal fina och roliga vägar där det går att sträcka ut i långa härliga galopper.

Du ska ha god ridvana för att boka in dig på den här turen då det blir många timmar i sadeln och stundvis stigar i terrängen så det är inget för den ovana ryttare. Turen är ca 19 km lång och ridtiden ligger på ca 3-3,5 h.

Icke ridvana familjemedlemmar/vänner kan utan bekymmer möta upp vid Älgparken för en gemensam tur in i hägnet och i området finns fantastiska vandringsleder!

Vi börjar alla våra turer med att tillsammans borsta och sadla våra hästar och ha en genomgång i stallet innan ridningen.

Turerna anpassas alltid efter den som har minst ridvana i varje grupp
så vi kan aldrig garantera ett specifikt tempo. Försök därför välja en tur som passar för den minst ridkunnige i er grupp för att inte ställa till det för andra som bokat in sig på samma tur. 

Boka din tur direkt via knappen nedan. OBS – endast vana ryttare!
Hittar ni inga lediga tider kan ni titta på vår “Översiktskalender om det finns lediga platser på andra turer.

Om du vill utnyttja friskvård – läs mer på sidan: “Bra att veta