Kaya

KAYA
född 2017
e. Adonis u. Susi
ue. Sterntaler-W

…är en söt liten tjej som gick som sällskapshäst i många år innan hon kom till oss våren 2023 – i samma veva som bland annat Wackra och Wamba. Den gamle gentlemannen som Kaya sällskapade blev med tiden till åren och när det var dags att ta farväl av honom så fick Kaya komma till oss.

Det blev en stor omställning för Kaya att komma in i en stor flock från att ha gått med en äldre herre i många år – men som den nyfikna lilla tjej hon är så tog hon det galant. Hon fick också stor hjälp av Wackra och Wamba (mor och dotter) som kom till oss samtidigt som henne. De ”adopterade” henne direkt så hon fick både en extra mamma och en storasyster från första dagen. Därtill inkluderades den lika gamla Iza med nyfunne pojkvännen Kakse i deras flock och de fem blev ett mycket tajt gäng den första sommaren – vilket hjälpte dem allihop att landa och hitta sina platser här hos oss. De håller fortfarande hårt ihop som en egen liten flock i flocken men kan umgås lite smått med andra hästar ibland också.

Kaya blev inriden under sommaren 2023, hon fick ta det mycket lugnt och började gå små turer med guide på ryggen först under hösten/vintern 2023/24.

Hon är en mycket positiv och social tjej som älskar att vara med där det händer saker, tycker om alla och gör alltid sitt bästa för att göra rätt – men är man ung så är det inte alltid så lätt att veta vad som är rätt och det tar lite tid att lära sig!

Kaya är lätt att känna igen med sitt hål i överläppen som hon haft sedan hon kom till Sverige från Österrike som föl. Förmodligen är det en skada från transporten som lämnat kvar ett genomgående hål i överläppen. Det är inget som stör, men en lite rolig detalj man kan se när man myser och donar med henne.

Det här är en häst som vi är övertygade om kommer bli en stor favorit hos många av våra ryttare under åren framöver, hon är snäll, nyfiken, kelig, känslig och arbetsvillig och med tiden kommer hon att växa med uppgiften och fortsätta utvecklas som den fantastika individ hon är!

Här nedan är det fotograf Amanda Lundén som har varit i farten med sin kamera!