Celina

CELINA-SARA
född 2000
e. Afghan II u. Camilla
ue. Stürmer

…eller Celina som hon kallas kom från Höganäs till oss på prov våren 2015 för att se om hon skulle gilla att jobba i vår verksamhet. Efter några månader bestämde vi oss för att hon passade mycket bra in i vår verksamhet och köpte henne!

Det här är en dam med mycket bestämda åsikter och hon tycker inte om när det blir för stökigt och stojigt omkring henne, hon föredrar lugna och trygga personer i stallet – med andra ord inte oss guider som alltid har ett högt tempo när där är kunder med i bilden. =) Hon älskar att jobba ute i skogen på långa turer, vill helst vara långt fram och gärna hålla ett högt tempo.

När Celina kom trodde vi verkligen inte att hon skulle funka med nybörjare för hon var ganska stressad, men det dröjde inte länge innan vi insåg att hon är en klockren nybörjarhäst! Hon gillar att sköta sig själv och bara låta ryttaren åka med, hakar på de övriga hästarna i alla tempon och är en stark, trygg och stabil häst i skogen även om det är mycket fart i henne.

Celina kom samtidigt med Enya, Bella och Zorro och de fyra hade länge en egen liten pakt gentemot övriga flocken. Numera umgås hon med de flesta hästar och blir väldigt besvärad när flocken inte är samlad. Hon vill att alla ska vara med men tar själv en tillbakadragen roll och syns oftast titta fram bakom någon annans trygga rumpa.


BOKA NU BOKA NU