Nixon

NIXON

född 2011
e. Nachtmann u. Flora
ue. Striker

…är en ljus, smäcker ung herre med nästan helt vitt huvud – “lykta” på hästspråk – som började som inackorderad hos oss under sommaren 2016 för att sedan köpas och bli kvar som verksamhetshäst.

Vintern 2016-2017 stod han hemma hos Esther för extra hantering och utbildning innan säsongen drog igång.

Han kommer nog alltid vara ung till sinnet och det är inte så säkert att han någonsin blir en stabil och trygg nybörjarhäst – men en rolig häst för den ridvane som vill ha något att jobba med under turen är han verkligen. Han går oftast med guider eller vana ryttare på ryggen då han har så mycket energi i sig som han kan behöva hjälp att kontrollera ute i skogen.

I hagen är han en liten gangster som ska tetas och retas med alla och försöker få ihop en egen liten flock i flocken – med måttlig framgång… Han och Erona trivs i alla fall väldigt bra ihop, då båda är lite outsiders så har de hittat varandra och Nixon är en av få hästar som Erona trivs med.

Vintern 2020/21 bor Nixon hos Mia och huserar i hagen tillsammans med araberna Wille och Sam för att komma ner i varv, vila och äta upp sig. Vi får se hur han trivs där och om han kommer hem och jobbar i sommar för att sedan återvända till gänget i Fåglasång igen!