Nixon

NIXON

född 2011
e. Nachtmann u. Flora
ue. Striker

…är en ljus, smäcker ung herre med nästan helt vitt huvud – “lykta” på hästspråk – som började som inackorderad hos oss under sommaren 2016 för att sedan köpas och bli kvar som verksamhetshäst.

Vintern 2016-2017 stod han hemma hos Esther för extra hantering och utbildning innan säsongen drog igång.

Han kommer nog alltid vara ung, aktiv och överenergisk till sinnet och det är inte så säkert att han någonsin blir en stabil och trygg nybörjarhäst – men en rolig häst för den ridvane som vill ha något att jobba med under turen är han verkligen. Han går oftast med guider eller vana ryttare på ryggen då han har så mycket energi i sig som han kan behöva hjälp att kontrollera ute i skogen. Det går lätt lite för fort om han får nybörjare på ryggen.

I hagen är han en liten gangster som ska ha full koll på allt och alla och vara med och bestämma/bossa runt när det kommer nya hästar in i flocken. Eftersom han ska ha så mycket fokus på allt runtomkring sig har han inte tid att äta så mycket och är nog den mest svårfödda haflinger jag någonsin träffat på – det ska inte vara svårt att hålla en flinga i hull, men den här herren kan vi mata på med hur mycket foder som helst och han håller sig ändå till samma kroppsvikt.