Nixon

NIXON
född 2011
e. Nachtmann u. Flora
ue. Striker

…är en ljus, smäcker ung herre på ca 150 cm med nästan helt vitt huvud – ”lykta” på hästspråk. Han började som inackorderad hos oss under sommaren 2016 för att sedan köpas och bli kvar som verksamhetshäst.

Han kommer nog alltid vara ung, aktiv och energisk till sinnet och det är inte så säkert att han någonsin blir en häst som kommer kunna gå med nybörjare i verksamheten – men han är onekligen en rolig häst för den ridvane som vill ha något att jobba med under turen. Han går oftast med guider eller vana ryttare på ryggen då han har mycket energi i sig som han kan behöva hjälp att kanalisera ute i skogen. Han är supersnäll i all hantering och ridning men det går lätt lite för fort om han får ovana ryttare på ryggen som inte kan bromsa in honom. Han tar så långa steg att de andra flingorna har svårt att haka på och om han får bestämma själv vill han helst hålla ett högt tempo hela tiden – skritten är egentligen en helt onödig gångart i hans tycke!

I hagen vill han gärna ha full koll på allt och alla och vara med och checka av när det händer något eller kommer nya hästar in i flocken. Eftersom han lägger så mycket fokus på allt runtomkring sig har han inte tid att äta så mycket som haflinger normalt gärna gör – den här herren kan vi mata på med hur mycket foder som helst och han håller sig ändå till samma kroppsvikt.

Nixon trivs allra bäst när han får sträcka ut sina långa ben och gå på långa ”power jog”-turer ute i skogen!