Qoris

QORIS
född 2010
e. Minos u. Vogele
ue. Sandokan II

…Qoris kom med hem till oss från Italien mest av en slump i februari 2021. Denna vinter bestämde vi oss för att med hjälp av Ida Wölleke på Ekbackens Haflinger importera ett par haflinger från familjen Zöggeler i norra Italien då det knappt fanns några till salu i Sverige. Det blev lite galet när vi bestämt oss för två hästar – Arielle (Elsa) och Uschi och den ena plötsligt blev såld (Arielle). Qoris “vaskades” snabbt fram som ersättare, men när allt väl föll på plats togs köpet på Arielle tillbaka och så stod vi plötsligt där med tre hästar! Det kändes som ett vågat och galet beslut just då men vi är otroligt glada för att det blev så nu, det är tre fantastiska hästar som tillför mycket i vår flock!

I Italien har Qoris gått som tävlingshäst på deras specialtävlingar med högt tempo och enorm precision, någon form av kombination av westerntrail i högt tempo, polebending samt working equitation i flera olika delmoment så hon har rätt mycket tävlingsnerv i sig.

Damen Qoris är RÖD så det heter duga och har MASSOR av härlig energi – vår lilla röda Ferrari!
Hon vägrar bli satt på plats i hagen och är snabb att vända rumpan till för att få som hon vill. Men i arbete är hon hur trevlig som helst, mycket välriden, energisk och har ett högt tempo. Hon är rätt liten men det märks verkligen inte när man rider – en arbetsnarkoman utan dess like med en underbar energi!

I och med att hon tävlat har hon haft stubbad man för att ryttaren inte ska trassla in sig i manen under tävling – det är herrar som tävlat så inget flätande och knoppande här inte! Det tar ett bra tag för en man att växa ut och vi väntar spänt på att få se hur lång den kommer att bli. Eftersom hon är så röd i sig själv går även man och svans nästan i en orange färg och hon är en stor kontrast till många av de väldigt ljusa flingor vi har i flocken.

Första säsongen var vi mycket oroliga över om all denna energi skulle gå att kanalisera på rätt sätt i vår verksamhet så att det inte blev för mycket för henne och att hon bara skulle bli stressad och må dåligt. Det tog ett bra tag och mycket jobb men när första säsongen var slut hade vi en fantastisk häst som många av våra stamkunder fått som favorit och önskar på sina turer. Ett bättre betyg än så går det inte att få!

Vi hoppas verkligen att det här ska bli en bra start på ett gott samarbete med många härliga år och fler fina hästar med hjälp av Ida Wölleke och familjen Zöggeler!


BOKA NU BOKA NU