Elsa

ARIELLE
född 2017
e. Winterstern u. Sissy
ue. Alpenbue

…som i dagligt tal kallas för Elsa är en smidig och smäcker fröken som kom till oss från Sydtyrolen i norra Italien i februari 2021. Det ska bli så spännande att få se denna unga dam mogna under åren som kommer och se vad det kan bli av henne i framtiden!

Hon är en högbent och nätt liten fröken som är mycket nyfiken på livet och allt runtomkring. Som den lilla loppa hon är tuggar hon gärna på allt hon kan få tag på – det är ju det allra bästa sättet att uppleva omvärlden enligt alla ungar…

Elsa har utvecklas alldeles fantastiskt mycket redan under sina första år här och har växt i sin kropp och jobbas i perioder. Hon har massor av energi och arbetsglädje och började jobba små turer under sommaren 2022 – med guider och avancerade ryttare då hon är mycket häst att handskas med. Det här är en dam med outsinlig energi så här är det upp till oss guider att se till att hon inte jobbar mer än hon ska för sin ålder och se till att hon får sina viloperioder med jämna mellanrum.

Vi är alla övertygade om att Elsa kommer bli en stor favorit hos våra avancerade kunder ju mer hon går in i verksamheten. Om hon så småningom kommer kunna bli en nybörjarhäst får framtiden sia om – men det lär dröja länge innan den dagen kommer.
– Fast Elsa är en mycket klok häst så hon kan säkert snabbt lära sig att man ska ta väl hand om nybörjare när hon väl själv växt klart i både knopp och kropp!