Fie

ROSITA
född 2009?
härstamning okänd

…eller Fie som hon allmänt kallas är en dam av kallblodstyp. Tyvärr har hon ingen härstamning – men varför ska man hänga upp sig på ett papper när man har ett härligt temperament och ser ut och uppför sig som de andra kallbloden i hagen? Hos oss är det definitivt insidan som räknas!

Fie flyttade hit från sin forna ägare Pernilla i Ängelholm i april 2018.  Det är en härlig, mycket stark häst som passar väl in i vår verksamhet. Hon har en fantastisk arbetsvilja och ett bra steg med mycket driv, hon bär även upp sig väldigt fint inne på ridbanan i alla gångarter.

Alla som rider henne fastnar direkt för hennes positiva inställning och framåtbjudning. Hon är stark som en oxe, går lika gärna först som sist och är inte rädd för något. I hagen ”hänger” hon med flocken när hon känner för det men går lika gärna till andra änden av hagen och äter för sig själv om hon vill ha det lugnt och få matro.

När hon kom var hon låg i rang och gjorde inte mycket väsen av sig vare sig på turer eller i hagen. Men efterhand som hon har växt in i flocken har hon kommit upp sig och hör nu till de tuffas gäng – nordisarna – och de styr och ställer som de själva vill ute i hagen. Det visar sig även på turerna att hon blivit hög i rang, hon kan tjura på andra hästar när hon tycker det går för sakta och försöker titt som tätt springa förbi hästarna framför sig för att själv komma upp i tät och få bestämma tempot – som hon helst tycker ska vara HÖGT!

– Fie är en riktig pärla som vi hoppas få ha kvar i många långa år framöver!