Sköthäst

I år 2023 finns möjlighet att vara fodervärd redan från 2 oktober!

Pris: från 1200 kr/månad.
Prova på att ha egen “sköthäst” under november – mars.

Du får ha din speciella häst i stallet som du rider och sköter 1-2 vardagar i veckan under lågsäsong.

Fodervärdsperioden startar V40 och sträcker sig fram till veckan innan påsklovet som infaller någon gång i slutet på mars/början på april beroende på när påsken infaller.

Helger samt lovveckor som höstlov, jullov, sportlov och påsklov samt röda dagar räknas som högsäsong även om de infaller under lågsäsongsperioden och det är inte möjligt för fodervärdar att rida till fodervärdspris under dessa dagar/perioder – om inte annat överenskommits. Det går givetvis alltid att boka in sig som en vanlig kund dessa perioder och betala ordinarie pris. Mitt i vintern när det är mindre att göra går det ibland att rida en och annan helgdag enligt ök från vecka till vecka.

För att börja som fodervärd köper du ett 5-kort för 3400 kr och rider med på turer/med guide dessa fem gånger för att du ska ha en chans att prova olika hästar, lära känna oss, rutiner, vägar mm. Därefter har du förhoppningsvis fått så pass mycket på fötterna att du klarar dig med tips och råd och efterhand som du lär dig hur allt fungerar får du mer och mer frihet.
Då gäller istället månadskostnad, som betalas inför varje ny månads början.
När du väl är igång bokar du in dig i vårt system precis som en vanlig kund men skriver i inforutan att du rider ensam som fodervärd istället för att rida med på turen för att vi ska veta när ni kommer och ha en chans att planera in hästarna på rätt ställe. Vi hjälps åt att få rätt på detaljerna innan allt sitter! =)

Vi har två nivåer på fodervärdspriser beroende på hur mycket du vill hjälpa till runtomkring i stallet.

Nivå 1 Pris: 1200 kr/månad

Här får du rida 1-2 vardagar i veckan. Utöver ridning ingår att hjälpa till att mocka lösdriftsområdet, putsa din hästs sadel+träns minst en gång/månad och efter regniga ridturer, tvätta svansen på din häst vid behov och allmänt hjälpa till att se till så att det ser bra ut i stallet och på gården och bidra till god stämning. Stallet ska givetvis vara mockat och sopat när du lämnar gården.

Nivå 2 Pris: 1700 kr/månad

Känner du att du bara vill rida 1-2 vardagar i veckan och inte behöva tänka på någonting annat runtomkring så väljer du denna nivå. Givetvis ska hästen ändå hållas ren och snygg och stallet ska lämnas mockat och sopat efter varje ridtur.

Sommartid

Under perioden på sommarhalvåret då vi inte har möjlighet att erbjuda fodervärdskap har inkörda fodervärdar (som varit aktiva minst tre månader under vintern som gått) möjlighet att rida till förmånligare pris på vardagar mot att de liksom under vintern hjälper till med att mocka, putsa utrustning, tvätta svansar osv. Dessa har möjlighet att köpa 5-kort för 2900 kr (ordinarie pris 3400 kr) och fortsätta att på vardagar rida ut på turer själva eller följa med på inbokade turer upp till 2 h. För längre turer får summan på turen man bokat som överstiger 850 kr läggas till som mellanskillnad.
Vill man ha möjlighet att rida på helger är det ordinarie 5-kortspris och reglerna vi har för dessa som gäller.

Kontakta oss om ni är nyfikna på att veta mer:
info@turridning.se