Sköthäst

Pris: från 1000 kr/månad.
Prova på att ha egen “sköthäst” under november – april.

Du får ha din speciella häst i stallet som du rider och sköter 1-2 vardagar i veckan under lågsäsong – det går även att rida vissa helger under perioder då vi inte är fullbokade.

Lovveckor som höstlov, jullov, sportlov och påsklov samt röda dagar räknas som högsäsong även om de infaller under lågsäsongsperioden och det är inte möjligt för fodervärdar att rida under dessa perioder till fodervårdspris – om inte annat bestäms gemensamt inför loven. Det går givetvis alltid att boka in sig som en vanlig kund dessa perioder och betala ordinarie pris!

För att börja som fodervärd köper du ett 5-kort för 2500 kr och rider med guide dessa 5 gånger för att du ska ha en chans att lära känna hästar, rutiner, vägar mm. Därefter gäller månadskostnad, som betalas inför varje månad, då du förhoppningsvis fått så pass mycket på fötterna att du klarar dig med tips och råd och efterhand som du lär dig får du mer och mer frihet.
När du väl är igång bokar du in dig i vårt system precis som en vanlig kund men skriver i inforutan att du rider ensam som fodervärd istället för att rida med på turen.

Vi har två nivåer på fodervärdspriser beroende på hur mycket du vill hjälpa till runtomkring i stallet.

Nivå 1 Pris: 1000 kr/månad

Här får du rida 1-2 vardagar i veckan samt helger i mån av plats. Utöver ridning ingår att hjälpa till att mocka i lösdriften, putsa din hästs sadel+träns minst en gång/månad och efter regniga dagar, tvätta svansen på din häst vid behov och hjälpa till rent allmänt att se till så att det ser bra ut i stallet och på gården.

Nivå 2 Pris: 1700 kr/månad

Känner att du bara vill rida 1-2 vardagar i veckan och inte behöva tänka på någonting annat runtomkring så väljer du denna nivå. Givetvis ska ändå hästen hållas ren och snygg och stallet ska lämnas mockat och sopat efter varje ridtur.

Kontakta oss om ni är nyfikna på att veta mer:
info@turridning.se