Neptun

Neptun
född 2007
e. Nestor14 u. Eldfuxens Belinda
ue. Eldfuxens Samson

…är en liten flinga som kom hit i slutet av mars 2021 samtidigt som Borken. Han är ca 140cm hög och tänkt att gå med mindre ryttare och barn.

Neptun är en herre som blivit inriden i omgångar genom sin uppväxt men aldrig riktigt kommit i gång med att bli riden kontinuerligt. Men det ändrade vi snabbt på i och med att han kom till oss. I början reds han en del av Oskar 10 år och gick som handhäst för att bygga muskler, kondition och lära sig jobbet – och de två passade varandra mycket bra. Men Oskar har inte tid att rida så ofta så Neptun fick rätt snabbt börja gå små rundor med guider och små kunder och skötte sig direkt med bravur! 

Som den trygga, härliga individ han är utvecklades han redan första sommaren till en arbetsglad och positiv kollega i flocken och i slutet av sommaren fungerade han lika bra som de andra hästarna på alla kortare turer. Han är snäll och mysig i stallet och gillar att bli pysslad med.
De längre rundorna med högre tempo får vänta tills han har fått mer muskler och bättre kondition, men det kommer inte dröja länge innan han är med där också!

Ska bli spännande att se hur han landar hos oss och i flocken med tiden men han skapade sig snabbt ett eget litet harem med några av de nya stona som kom i samma veva som honom under våren. Dem håller han hårt i och ser till att inga av de gamla hästarna i flocken får komma i närheten. – Han har med andra ord fullt upp att göra och är rätt kaxig av sig där ute! =)

Neptun 1 månad gammal med mamma Belinda

BOKA NU BOKA NU