Neptun

Neptun
född 2007
e. Nestor14 u. Eldfuxens Belinda
ue. Eldfuxens Samson

…är en liten flinga som kom hit i slutet av mars 2021 samtidigt som Borken. Han är ca 140cm hög och tänkt att gå med mindre ryttare och barn.

Neptun är en herre som blivit inriden i omgångar genom sin uppväxt men aldrig riktigt kommit i gång med att bli riden kontinuerligt. Men det ändrade vi snabbt på i och med att han kom till oss. I början reds han en del av Oskar 10 år och gick som handhäst för att bygga muskler, kondition och lära sig jobbet. Oskar och Neptun passade varandra mycket bra men Oskar hade inte tid att rida så ofta så Neptun fick rätt snabbt börja gå små rundor med guider och små kunder och skötte sig direkt med bravur! 

Som den trygga, härliga individ han är utvecklades han redan första sommaren till en arbetsglad och positiv kollega i flocken och i slutet av sommaren fungerade han lika bra som de andra hästarna på alla turer han gick. Han är snäll och mysig i stallet och gillar att bli pysslad med – en riktig toppenhäst!

Trots att Neppe är så snäll i all hantering så är han rätt kaxig av sig i hagen och han skapade sig snabbt ett eget litet harem med några av de nya italienska stona som kom i samma veva som honom våren 2021. Dem håller han fortsatt hårt fast vid och försöker se till att ingen av hästarna i stora flocken kommer för nära. Han har med andra ord fullt upp att göra och anser sig vara flockledare för denna lilla flock i flocken som han försöker hålla koll på! =) Det Neptun inte riktigt förstått är att italienskorna självmant håller sig en bit ifrån den stora flocken och egentligen inte bryr sig ett dyft om att Neptun vill ha dem som sina, de tycker oftast bara att han är störig och när de vill gå in i stora flocken så gör de det utan att bry sig om hans protester…

Neptun 1 månad gammal med mamma Belinda