Nationalparkstur medel, ca 4 h

Priser
Vuxen: 1350 kr/pers
Student: 1280 kr/pers (studentlegitimation krävs!)
Barn upp till 14 år: 1250 kr/pers


Total tid för aktiviteten är ca 5-5,5 h varav ca 4 h på tur inkl. lättare lunch.

Minimiålder 12 år, maxvikt 95 kg.
Barn under 14 år ska alltid ha ansvarig vuxen med sig ut på våra turer.
Läs mer om barn på turer här!

Långtur genom Söderåsens Nationalparks vackraste omgivningar med lättare lunch.

Vi rider genom den fantastiska bokskogen i Söderåsens Nationalpark förbi Kopparhatten, ner genom Skäralid och vidare uppåt Härsnäsdammarna. När vi så småningom kommer ner till Skäralid igen binder vi upp hästarna och äter en lättare lunch. Efter vi ätit rekommenderas ett besök i Naturum Söderåsen för mer ingående information om Nationalparken.

Det här är en härlig och avkopplande runda i otroligt vacker natur, terrängen är ganska backig så det blir många långa skrittsträckor upp och ned för branta backar – här är det naturupplevelsen och underbara naturen som är huvudingredienserna i upplevelsen. Men givetvis finns det ett flertal fina och roliga vägar där vi sträcker ut i långa härliga galopper.

Du ska ha god ridvana för att boka in dig på den här turen då det blir många timmar i sadeln och stundvis jobbig terräng med alla backar så det är inget för den ovana ryttare. Turen är ca 19 km lång och ridtiden ligger på ca 3-3,5 h.

Vi börjar alla våra turer med att tillsammans borsta och sadla våra hästar och ha en genomgång i stallet innan ridningen.

Turerna anpassas alltid efter den som har minst ridvana i varje grupp så vi kan aldrig garantera ett specifikt tempo. Försök därför välja en tur som passar för den minst ridkunnige i er grupp för att inte ställa till det för andra som bokat in sig på samma tur. 

Boka din tur direkt via knappen nedan. 
Hittar ni inga lediga tider kan ni titta på vår “Översiktskalender om det finns lediga platser på andra turer.

Om du vill utnyttja friskvård – läs mer på sidan: “Bra att veta