Chilli

ACHILL
född 2007
e. Alpenstern u. Lacrima
ue. Skorpion

…hos oss kallad Chilli, är en stadig äldre herre med fötterna fast förankrade i jorden.

Chilli kom till oss våren 2023 i samma veva som Wackra, Wamba, Iza och Kaya och gjorde sig snabbt hemmastadd i flocken. Han är lite till åren kommen så fick ta det väldigt lugnt den första sommaren för att få igång kroppen och ställa om hela sig till livet här hos oss utan för stor belastning.

Chilli är en av de större haflingerna vi har och han har ett mycket mjukt och skönt steg som är enkelt för ovana ryttare att gunga med i. Han var vagnshäst i Österrike innan han importerades till Sverige av Ida Wölleke och innan han kom till oss hann han även med en period som privathäst på Österlen.

Han har stor integritet och är en väldigt klok individ med stor livserfarenhet – samtidigt som han har en räv bakom örat och tycker att det är roligt att hitta på små hyss då och då.

Som den valack han är så tuggar han gärna på allt han kommer åt och det går inte hänga saker på hans boxvägg när han är i stallet. Det som råkar hamna där ligger garanterat inne i boxen eller på golvet utanför inom två röda minuter!

Här är det fotograf Amanda Lundén som har varit i farten med sin kamera!