Minella

MINELLA

f. 2006
e. Liz. Aurel u. Nordan´s Melodica
ue. Stradivari

…kom till oss på foder i februari 2019 för att bli inköpt senare samma sommar.

Hon är en stabil och rejäl häst på närmare 150 cm som mest jobbade som dressyrhäst hos sin förra ägare Ulrica.

Minella är väldigt snäll och rar, tycker om att bli pysslad med i stallet, trygg och lyhörd ute på tur. Denna häst är fenomenal på att gå turer med både nybörjare och vana ryttare, det tog henne inte lång tid att lära sig att gå i svansen och följa tempot. Hon har en kortare galopp så där kan hon hamna efter ibland. Minella är också en av de mer viktbärande hästarna och går bra med alla sorters ryttare.

Ljusa Minella och mörka Alice kom hit samtidigt och bildade en egen liten flock i flocken. Det är inte alltid helt enkelt att komma in i en stor flock men de har klarat det fint och har numera många andra vänner att hänga med också.