Minella

MINELLA
f. 2006
e. Liz. Aurel u. Nordan´s Melodica
ue. Stradivari

…kom till oss på foder i februari 2019 för att bli inköpt senare samma sommar.

Hon är en stabil och rejäl häst på närmare 150 cm som mest jobbade som dressyrhäst hos sin förra ägare Ulrica.

Minella är väldigt snäll och rar, tycker om att bli pysslad med i stallet och trygg och lyhörd ute på tur. Denna häst är fenomenal på att gå turer med både nybörjare och vana ryttare – det tog henne inte lång tid att lära sig att gå i svansen och följa gruppens tempo. Hon har en kortare galopp så där kan hon hamna efter ibland men det är aldrig några problem att få igång henne. Minella är också en av de mer viktbärande hästarna och går bra med alla sorters ryttare.

Ljusa Minella och mörka Alice kom hit samtidigt och bildade en egen liten flock i flocken. Det är inte alltid helt enkelt att komma in i en stor flock och för dessa två tog det lite längre tid än brukligt – mycket pga att Alice var väldigt besvärad av att komma till en så stor flock och Minella höll sig länge i utkanten av gruppen för att stötta henne. Numera är Alice trygg och säker på sig själv, högre i rang än Minella och båda har hittat sig andra, nya vänner att hänga med.

Minella är en sådan där häst som man skulle vilja ha hur många som helst av eftersom hon är så flexibel, genomsnäll och bara superduktig i alla lägen!