Naggi

NANGHIAL
född 2009
e. Nachtman u. Shoshone
ue. Harras

…som vi kort och gott kallar för Naggi, kom hit i april 2019 på foder och hann knappt börja skrittas ett par veckor innan han blev skadad. En fraktur i ett bakknä gjorde att det blev akut operation utanför Köpenhamn och sedan hagvila hela den första sommaren. Hösten/vintern 2019 började han sättas igång så nätt, han gick sin första säsong sommaren 2020 och har jobbat på fullt ut sedan dess. Skadan har vi tack och lov inte märkt några problem av efter operationen.

Med sina 142cm så är Naggi en ganska liten haflinger och går mest med barn och små ryttare. Han är inte en av våra snabbaste hästar men han jobbar på så gott han kan i sitt eget tempo. Som den valack han är gillar han att stanna och smaka på det mesta som kommer i hans väg och ibland fastnar han i en buske eller grästuva med sin ryttare. Han är snäll och lugn och funkar fint med van som ovan ryttare. Kommer han ut på busturer kan han också tagga igång och busa till det med bocksprång, men helst inte så långa sträckor i taget om han får välja.

Vår guide Maja och Naggi har ett mycket speciellt band, de har en tendens att busa upp varandra och Naggi ”hänger” hemma hos Maja då och då när han pausar lite från turerna.

I hagen har han däremot hur mycket energi som helst och kan busa med Max, Neptun och de andra grabbarna i timmavis! Ibland kan vi önska att han la lite mer krut på turerna i skogen och lite mindre på bus i hagen. Han är alltid full av bitmärken över hela kroppen efter allt lekande.

Naggi har numera flyttat till Liv Toft i Danmark och har fått en alldeles ny haflingerflock att ta hand om. Det gör han med bravur, trivs ypperligt med sitt nya liv och han har fått ett mycket piggare och gladare jag. Vi alla hoppas innerligt att det blir hans ”forever-hem”! <3

Naggi bytte plats med lilla Iza som verkar trivas alldeles ypperligt hos oss istället, ett toppenbyte där alla inblandade känns supernöjda – både två och fyrbenta.