Naggi

NANGHIAL
född 2009
e. Nachtman u. Shoshone
ue. Harras

…som vi kort och gott kallar för Naggi, kom hit i april 2019 på foder och hann knappt skrittas ett par veckor innan han blev skadad. En fraktur i ett bakknä så det blev operation och ”boxvila” hela sommaren. Hösten/vintern 2019 började han sättas igång så nätt och gick sin första säsong sommaren 2020. Skadan har vi tack och lov inte märkt några problem av sedan det läkt ihop.

Med sina 142cm så är Naggi en ganska liten haflinger och går mest med barn och små ryttare. Han är inte en av våra snabbaste hästar men han jobbar på så gott han kan i sitt eget tempo. Som den valack han är gillar han att stanna och smaka på det mesta som kommer i hans väg och ibland fastnar han i en buske eller grästuva med sin ryttare. Han är snäll och lugn och funkar fint med van som ovan ryttare. Kommer han ut på busturer kan han också tagga igång och busa till det med bocksprång, men helst inte så långa sträckor i taget om han får välja.

Vår guide Maja ich Naggi har ett mycket speciellt band, de har en tendens att busa upp varandra och Naggi “hänger” hemma hos Maja då och då när han pausar lite från turerna.

I hagen har han däremot hur mycket energi som helst och kan busa med Max och de andra grabbarna i timmavis! Ibland kan vi önska att han la lite mer krut på tur i skogen och lite mindre på bus i hagen. Han är alltid ful av bitmärken över kroppen efter allt lekande.


BOKA NU BOKA NU