Naggi – TILL SALU!

NANGHIAL
född 2009
e. Nachtman u. Shoshone
ue. Harras

…som vi kort och gott kallar för Naggi, kom hit i april 2019 på foder och hann knappt börja skrittas ett par veckor innan han blev skadad. En fraktur i ett bakknä gjorde att det blev akut operation utanför Köpenhamn och sedan hagvila hela den första sommaren. Hösten/vintern 2019 började han sättas igång så nätt, han gick sin första säsong sommaren 2020 och har jobbat på fullt ut sedan dess. Skadan har vi tack och lov inte märkt några problem av efter operationen.

Med sina 142cm så är Naggi en ganska liten haflinger och går mest med barn och små ryttare. Han är inte en av våra snabbaste hästar men han jobbar på så gott han kan i sitt eget tempo. Som den valack han är gillar han att stanna och smaka på det mesta som kommer i hans väg och ibland fastnar han i en buske eller grästuva med sin ryttare. Han är snäll och lugn och funkar fint med van som ovan ryttare. Kommer han ut på busturer kan han också tagga igång och busa till det med bocksprång, men helst inte så långa sträckor i taget om han får välja.

Vår guide Maja och Naggi har ett mycket speciellt band, de har en tendens att busa upp varandra och Naggi “hänger” hemma hos Maja då och då när han pausar lite från turerna.

I hagen har han däremot hur mycket energi som helst och kan busa med Max, Neptun och de andra grabbarna i timmavis! Ibland kan vi önska att han la lite mer krut på turerna i skogen och lite mindre på bus i hagen. Han är alltid full av bitmärken över hela kroppen efter allt lekande.

“Med tungt hjärta har vi nu beslutat oss för att sälja vår käre lille Naggi (Nanghial) född 2009. <3

Han trivs inte riktigt med jobbet här hos oss utan blir långsam och ovillig ute på ridturerna.

Flocken och livet i hagen älskar han och är supersocial, busar och leker med de andra grabbarna i hagen och är så go, snäll och mysig att hantera på alla vis men eftersom han inte riktigt fungerar på turerna så får vi helt enkelt inse fakta och försöka hitta ett nytt fint hem till honom.

Vår guide Maja har haft honom hemma hos sig emellanåt och där är han alltid pigg och glad och busig när de rider ut så vi vet att där finns en liten spjuver i honom, men så fort han kommer tillbaka hit faller han in i sitt långsamma lite ovilliga jag igen.

Så för hans egen skulle hoppas vi hitta en alldeles egen människa/familj till honom där han kan få massor med kärlek och få bli den där lite busiga killen igen!

Naggi är ca 140-142 cm hög, ganska grov och viktbärande för sin storlek, just nu rätt så rund om magen också då säsongen är slut och de äter mer än de jobbar för… 😉

Pris: 63 000 kr.”

BOKA NU BOKA NU