Aramis

ALPENPRINZ
född 2016
e. Amerigo u. Reliena
ue. Standschütz

…eller Aramis som han kallas kom ner hit med hästlastbil ända uppifrån Krokom i Jämtland våren 2024. Det blev en omvälvande flytt för honom att åka från vinter med snö och is i hagarna och komma ner till vår och sommarvärme i Skåne med nytt friskt gröngräs i hagarna.

Aramis är nog den största haflinger vi haft i flocken med sina 160 cm i mankhöjd och han har ett härligt vägvinnande steg och en otroligt positiv inställning till livet. Han har ett man-svall som heter duga och är en fantastiskt vacker och ståtlig häst som syns i mängden. Eftersom han är så stor och har växt länge så kommer han att få ta det ganska lugnt under sin första säsong hos oss – men han är redan en stor favorit bland de guider som får chansen att rida honom som förstahäst på turer.

”Är man stor och stark måste man vara snäll!” säger Bamse och det har Aramis tagit fasta på – en goare och snällare häst får man leta efter, han gör verkligen alltid sitt bästa och han kommer garanterat växa även mentalt och bli en ännu mer fantastik individ när han hittar tryggheten och lugnet i att kunna sitt jobb och veta vad som förväntas av honom.