Wamba

WAMBA
född 2012
e. Winter u. Wackra
ue. Harras

…kom till oss våren 2023 med sin mamma Wackra. Hon är ett positivt och framåt sto som härstammar från Skivarp och man känner lätt igen henne med sin lockiga man och stora, breda, vita bläs på sitt huvud. Bläsen och hårsvallet har hon ärvt från sin mor – men lockarna i manen måste komma från hennes far då hennes mor har spikrak man.

Det var en mycket stor omställning för Wamba att komma till oss från att bara ha gått med sin mamma hela livet och det tog lång tid för henne att hitta sin plats i flocken och förstå hur jobbet fungerar, men när hon väl landade så blev hon otroligt härlig häst!🤍

Wamba tycker det är roligt att få vara guidehäst och gå längst fram. Då är öronen spetsade hela tiden och hon länger på stegen så att hästarna bakom stundtals behöver småtrava för att komma ifatt.

Hon är tjej som uppskattas av vana ryttare tack vare sin arbetsvilja och sina härliga gångarter. Hon är en vacker och mysig häst som gärna lägger huvudet på din axel för att mysa.

Nykomlingarna Kaya, Wamba och Wackra blev snabbt tajta och sökte trygghet i varandra när de släpptes in i flocken. De hittade även en stabilitet i Kakse och Iza väldigt snabbt – och det gänget håller fortfarande hårt ihop som en liten flock i flocken.