Lilja

LILJA
född 1996
e. Sternritt u.Lanza
ue. Akzent

…med sin lockiga man kom till oss den 8/2 -2009.
Hon var då 13 år gammal och hade påbörjat sin inridning under julen 2008 – sent tagen kan man väl säga!

Hon har troligen gått som avelssto i Tyrolen innan hon kom till Sverige. Hon är nätt och vacker och jag blev störtförälskad när jag var och tittade på henne – även om hon inte kunde galoppera. En riktig sagohäst var hon – och är fortfarande!

När vi hämtade hem henne var hon väldigt osäker på sig själv och sökte hela tiden stöd i mig (Anna). Numera är Lilja en garvad turhäst och gillar att ha barn och ryttare med mjuk hand på ryggen. Hon är lätt och fin att rida och älskar att jobba, ibland lite för mycket så hon tröttar ut sig själv genom att småtrava hela rundan runt… Faaast på ålderns höst och med ålderns rätt kan hon numera också få för sig att vända mitt på turen och gå hem om hon inte känner för att jobba så mycket just den dagen. Framför allt om hon möter några andra hästar (eller lika gärna vandrare) som går på ”rätt håll” enligt henne – läs hemåt!

Att hon är en av de äldsta i flocken är svårt att tro med den energi och arbetsglädje hon visar i skogen!

Lilja är såld och bor numera hos Emelie utanför Sjöbo men kommer hem och jobbar extra med jämna mellanrum när hon blir för rastlös med pensionärslivet
– Underbara häst!!