Kipper

KIPPER

född 2005
e. Niko u. Nina
ue. Stegreif

..hämtade vi i Varberg juli 2011. Han var en gänglig yngling på ca 155 cm och ganska valpig av sig – trodde det skulle växa bort med tiden men vi har börjat inse att han nog alltid kommer bete sig som en stor älgkalv! =)

En konstant hungrig spelevink som inte riktigt vet var han har sin kropp. Han jobbar ofta med de lite längre och tyngre ryttarna och bär dessa utan att blinka. Han är stor och ganska “ridhästig” i typen för att vara haflinger.

En stark men trevlig bekantskap som är lugn och trygg och gärna tar mer än en extra tugga på vägen om man inte håller i honom ordentligt. Kipper har väldigt svårt för att stå stilla, han vill att det ska röra sig framåt hela tiden och får han inte gå hittar han snabbt en buske/träd eller grästuva någonstans att parkera sig i. Finns det inget matnyttigt vid vägkanten letar han raskt upp något ute i skogen – inte alltid i enlighet med ryttarens vilja. Men så fort gänget börjar röra på sig är han med på noterna och letar upp sin plats i ledet igen.

Han har ett fantastiskt skönt steg och är perfekt för den lite längre och tyngre nybörjaren då han har ett behagligt grundtempo, är lätt att testa galoppera med och aldrig skulle få för sig att gasa iväg.

Han hade lite svårt att ta sig in i gänget från start – Robin, Elitzia och Edelweiss tyckte inte att han skulle göra sig besväret att ens försöka. Numera är Edelweiss och Kipper ofta följeslagare i hagen och Merlin och Kipper är bästa busvänner – man ser dem ofta när de leker, stegrar och bits precis som två unghästar – fast de båda börjar bli till åren.