Elitzia

ELITZIA
född 2000
e. Nestor u. Evca
ue. Wilmar

I sommar är Merlin och Elitzia på återbesök och sommarjobbar hos oss – de gamle blir ibland lite rastlösa som pensionärer och är glada över att få komma ut på små mysturer här denna sommar!

…kom till flocken i mars 2011 från Bialitt, inte mer än ca 3 mil härifrån. Det är en rejäl dam på ca 150 cm som är väldigt rar och go i stallet och älskar att ha små barn på ryggen – även om hon egentligen var tänkt till de lite större ryttarna.

Elitzia är en underbart snäll, känslig och lyhörd häst med bra tempo i, en häst med härligt steg och mycket framåtanda! Hon funkar lika bra med nybörjare som med vana ryttare.

Hon är en känslig dam som för några år sedan faktiskt gick in i väggen och blev utbränd av att ha så många olika ryttare på ryggen. Problemet – som egentligen är det mest fantastiska med denna häst – var att hon ville göra alla till lags och försökte lyssna på allas hjälper hela tiden, till slut blev det för mycket och hon stängde av och vägrade gå fram. Efter några månaders vila och rehab fick hon jobba en hel säsong enbart som guidehäst och efter det funkar hon superfint i verksamheten igen. Hon har skapat sig sin en strategi för att må bra och det gör att hon är klockren med nybörjare/barn på ryggen då hon helst går precis upp i svansen på guidehästen så ryttaren inte behöver tänka på något annat än sig själv.

Samtidigt är hon en favorit hos många vana ryttare då det går att jobba henne i form och flytta för skänklar om man kan plocka upp och rida henne ordentligt mellan tygel och skänkel, hon gillar inte att man halvhåller i henne – det ska vara antingen eller, lång tygel eller ridas fint i form!

Merlin och Elitzia är ett oskiljaktigt par i hagen, de står alltid nära intill varandra och myser och försvarar varandra mot andra busar i flocken. De står alltid vid staketet och väntar när den ene av dem är ute på tur. Det blev lite jobbigt för Elitzia ett tag när Merlin gick i pension och flyttade, men hon hämtade sig ganska snabbt igen och nu har hon återförenats med Merlin och de två är pensionärer hos Emelie på halvtid och jobbar här hemma då och då om vi har behov av några extra ryggar under hektiska perioder.