Filippa

FILIPPA

född 1999?
e. Okänd u. Okänd

…Filippa är en härlig och framåt dam som ägs av Ann-Marie men sommarjobbar hos oss eftersom hon tycker det är alldeles för tråkigt att bara gå hemma i hagen och skrota som pensionär. Hon gjorde sin första säsong hos oss sommaren 2020 som pigg 21-åring och hon var nog den som fortfarande var piggast av alla när säsongen väl var över – en helt fantastiskt energisk dam! Filippa och Arne kom hit samtidigt och blev väldigt tajta under första delen av sommaren innan de hittade fler kompisar i hagen som de trivdes ihop med.

Det är ingen som vet exakt hur gammal Filippa är eller vad hon är för ras, men vi är rätt säkra på att det finns nordsvensk och troligen även något lite ädlare i henne.

Filippa är ingen nybörjarhäst – det är alldeles för mycket driv i henne – utan hon går mest med guider och vana ryttare som tycker om att ha något att jobba med. Hon vet precis var alla galoppsträckor är och taggar igång ordentligt inför dem, sen tror vi inte riktigt hon vill lära sig var fartsträckorna slutar heller… 😉

Hon hade extremt mycket päls när hon först kom till oss och vi var tvungna att raka henne för att hon inte skulle bli toksvettig när hon arbetade. Innan hon åkte hem efter säsongen togs blodprover och de visade att hon har lättare PPID/Cushing och nu går hon på medicinering för det.

Vi hoppas innerligt att hon ska kunna jobba flera säsonger hos oss, hon blev snabbt en stor favorit hos många av våra guider!BOKA NU BOKA NU