Filippa

FILIPPA

född 1999?
e. Okänd u. Okänd

…Filippa är en härlig och framåt dam som ägs av Ann-Marie men sommarjobbar hos oss eftersom hon tycker det är alldeles för tråkigt att bara gå hemma i hagen och skrota som pensionär. Hon gjorde sin första säsong hos oss sommaren 2020 som pigg 21-åring och hon var nog den som fortfarande var piggast av alla när säsongen väl var över – en helt fantastiskt energisk dam! Filippa och Arne kom hit samtidigt och blev väldigt tajta under första delen av sommaren innan de hittade fler kompisar i hagen som de trivdes ihop med.

Det är ingen som vet exakt hur gammal Filippa är eller vad hon är för ras, men vi är rätt säkra på att det finns nordsvensk och troligen även något lite ädlare i henne.

Filippa är ingen nybörjarhäst – det är alldeles för mycket driv i henne – utan hon går mest med guider och vana ryttare som tycker om att ha något att jobba med. Hon vet precis var alla galoppsträckor är och taggar igång ordentligt inför dem, sen tror vi inte riktigt hon vill lära sig var fartsträckorna slutar heller… 😉

Hon hade extremt mycket päls när hon först kom till oss och vi var tvungna att raka henne för att hon inte skulle bli toksvettig när hon arbetade. Innan hon åkte hem efter säsongen togs blodprover och de visade att hon har lättare PPID/Cushing och nu går hon på medicinering för det och har fått en helt annan päls och kropp igen.

Vi hoppas innerligt att hon ska kunna jobba flera säsonger hos oss, hon blev snabbt en stor favorit hos många av våra guider!

Sommaren 2021 började Filippa bli lite nervös vissa dagar och tappade i hull. En dag fick hon ett akut kolikanfall som slutade inne på djursjukhuset. Där öppnades hon upp och man upptäckte att hon hade en tumör som växt runt tarmarna och snörpt åt dem så att det till slut blev tvärstopp. Det fanns ingenting att göra åt saken så de väckte inte upp henne igen. Ett så otroligt tråkigt och smärtsamt slut för en helt underbar, välvillig och arbetsglad individ. Samtidigt känns det oerhört skönt att veta att vi inte kunde ha gjort något annorlunda med henne och att hon hade en härlig sista sommar med stora gräshagar, massa kompisar och lagom arbete i skogen som hon älskade!