Enya

ENYA

född 2009
e. Nachtmann u. Emelina
ue. Buchberg

…är en härlig tjej som vi först lånade på foder från Arne uppifrån Herrljungatrakten, hon kom våren 2015 samtidigt med Zorro, Bella och Celina. Hon passade väldigt bra in i flocken och verksamheten så från årsskiftet 2015/2016 bestämde vi oss för att köpa henne.

Hon är en mysig och välvillig häst och väldigt stabil, en riktigt go tjej som vi hoppas få ha kvar under många år. Enya känns nätt att rida men liten är fel att säga att hon är för hon ligger nog på ca 148-150 cm och har manke, bål och bringa som en hel “lagårdsdörr” – det var inte helt lätt att hitta en sadel dit inte! Med tanke på hur bred hennes manke och rygg är så kasar sadeln lätt på sned så hon är inte hästen för en vinglig nybörjare utan hennes ryttare behöver ha god balans.

Enya är lyhörd och försöker göra sitt bästa med alla ryttare på ryggen. Pigg och glad som hon är kan ett och annat glädjeskutt komma ibland men på det stora hela är hon en väldigt framåt och trevlig häst att rida. Lite svårt för att ta ut steget i skritten precis som Missan har hon så det blir en del trippande om hon hamnar i en grupp med de långklivade pållarna.

Enya har en av de rakaste, finaste och bredaste bläsarna i flocken och en mycket karakteristisk vit fläck på höger kind så hon är lätt att känna igen i hagen.

Tyvärr skadades Enya så illa i ett bakben hösten 2020 så vi blev tvungna att sälja henne som avels/promenadhäst och hon hamnade hos Maria utanför Mjölby som har avelsverksamhet. Vi hoppas verkligen att hon ska få ett långt och bra liv som avelssto där – vilket är planen. Det var med stor saknad och sorg hon lämnades över till sina nya ägare, men vi är övertygade om att hon inte kunde hamna på ett bättre ställe i den situation som var.