Fröken

LYKKEFRÖKNA

född 2007
e. Lykke Gutten u. Trollfrökna
ue. Troll Jahn

…eller Fröken är precis som Bella en Nordsvensk kallblodstravare. Det är en smäcker och pigg tjej som älskar att jobba och går helst långa turer med mycket trav.

Fröken kom till oss våren 2017 för att sommarjobba då hennes ägare Isa inte hade tillräckligt med tid för henne. När hösten kom och hon skulle åka hem blev hon istället till salu och vi bestämde oss för att behålla henne här. Hos Isa tränade och tävlade hon för trav så det är mycket tävlingsinstinkter kvar i denna madam som vi försöker tona ner för att hon ska kunna passa bättre in i vår verksamhet så småningom.

Hon kunde inte galoppera när hon kom men nu har hon kommit på att man kan/får det och blir supertaggad på alla fartsträckor vi har… Puh!

Det här är en jättehärlig häst som är vänlig och snäll mot alla men har oerhört mycket energi i kroppen så hon är definitivt ingen nybörjarhäst! Första säsongen var det i princip bara jag (Anna) som ville rida henne – till och med guiderna tyckte det gick för snabbt – men jag är uppväxt med travare så jag känner mig som hemma på Fröken och vi stormtrivs tillsammans.

Fröken har Emma som fodervärd och de två passar varandra som handen i handsken, de är ute på långa ensamturer under vardagarna för att jobba med Frökens temperament och nedvarvning, sen går hon med på de turer där det är lämpligt.

När hon kommer ner i varv en aning kommer det här bli en stor favorit bland alla vana ryttare som gillar fart!

De flesta nya hästar som kommer hit får börja längst ner på rangstegen och jobba sig uppåt efterhand men inte Fröken inte! Hon är en självsäker häst som gick rakt in i flocken när hon kom och direkt började hänga med alphaparet Zorro och Bella och så var den saken klar…

I den här filmlänken kommer hon först i raden av nordisar – Fröken, Zorro, Bella och Enya (haflinger) som varit ute på tur. Klicka här!

Vi fick med sorg i hjärtat till slut inse att Fröken inte riktigt passar som turridningshäst. Hon lyckades aldrig tagga ner på de år hon var här och till slut valde vi att sälja henne. Hon hamnade uppe i Duved hos Elin vintern 2020/21 och det är en fantastisk plats hon kommit till. Vi hoppas alla att de ska trivas ihop och få många härliga skogsturer under åren framöver!