Wisus

WISUS SO
född 2015
e. Poprad u. Wineta
ue. Horst

…kom samtidigt som Nohr och Aramis våren 2024. Han är en Polsk Konik – en ponnyras med anor i rakt nedstigande led från urhästen Tarpan. Wisus ägs av Maja Littorin som är vår equiterapeut och hjälper oss att hålla våra hästar i gott skick under säsongen.

Wisus är som den urhäst han härstammar från en rätt liten men mycket trygg, stabil, seg och ganska envis herre. Han vet vad han vill och ser till att få det. Han gick snabbt in i flocken och tog sig en position i övre halvan där han tyckte att han ville vara. Men han tar också hand om lillgrabben Nohr som kom i samma veva – och det gör han med den äran. När Nohr behöver sova så står Wisus på vakt så att Nohr kan känna sig trygg och då sover han som en stock!

Wisus är väldigt lätt att känna igen i hagen eftersom han är musblack, har en mörk ”ål” längs ryggen och zebraränder på sina ben. Han är snäll och fin att rida, hakar på gänget och gör det han ska men vill helst inte vara i täten. Han är kanske inte den allra snabbaste i flocken, men en social och mysig kille och redan en trygg och trevlig bekantskap – trots sin korta tid här!