Anna

ANNA
född 2003
e. Steglitz u. Anneke
ue. Winterstar

…är vår lilla kelgris, hon älskar att bli pussad och gosad med. Öronen pekar konstant framåt och hon är en riktig linslus – så det finns många fina bilder på henne! Hon är Annekes dotter (som var en av de första hästarna i verksamheten) och de är otroligt lika varandra både i utseende och sätt. Envis till tusen när hon sätter den sidan till men tycker samtidigt att allt nytt är roligt och har lätt för att lära – även om hinderplank är JÄTTELÄSKIGA!!

Hon är en stabil tjej, när hon blir rädd stannar hon och tittar istället för att springa iväg. Hon är en toppenhäst för både barn, nybörjare och ridvana. På lång tygel med nybörjare är hon snäll och följsam –  på gränsen till lat. Men även i de lugnaste vatten… När Anna blir uppspelt av att en van ryttare håller igen henne och plockar upp henne ordentligt eller om det dyker upp tex hinder eller öppna fält kan hon gå i taket ordentligt och visa prov på de högre skolorna. Då gäller det att hålla i sig – men det händer oftast bara på vår hubertusjakt eller på busturer där hästarna blir ordentligt taggade. 🙂

Anna kom till oss från Tyskland tillsammans med sin mamma Anneke när hon var 3 veckor gammal. Hon fick tillnamnet “Virrpanna” eftersom hon redan då hade koll på allt utom det hon skulle. När vi tog in Anneke från hagen var Anna nyfiken på gården och tappade gärna bort mamma. Samma sak när hon skulle följa med oss ut i skogen på ridturer. När Anna hittade något spännande i skogen märkte hon inte att vi red vidare och sen blev det panik:
– Jag är ensam, var tog alla vägen! GNÄÄÄGG!!!!

Anna har numera flyttat till ett behandlingshem för ungdomar där hon agerar behandlingsassistent och får ge all kärlek hon förmår till tjejer och killar som är lite “trasiga” och behöver det där lilla extra som hon är så bra på att dela med sig av. <3