Visa

EDELWEISS

född 2002
härstamning okänd

…eller Visa som hon kallas hämtade vi hem från ridklubben i Ljungbyhed, 4 km härifrån, i februari 2011. Hon är en av de minsta (dock inte smalaste…) flingorna i flocken med sina 137 cm.

Som alla haflingerdamer har hon mycket bestämda åsikter om vad som passar sig och inte. På ridskolan trivdes hon inte så bra så hon var sur och tvär i boxen och kanske inte alltid den mest medgörliga att rida. Men hon älskar att vara med på turer och jobba. Lite tjurig kan hon fortfarande vara i stallet men helt underbar ute i skogen. Hon är inte rädd för något och gör precis vad hon ska med vana som ovana ryttare. Under Hovturnén 2011 bar hon runt på Marika Willstedt som bara ridit ett fåtal gånger och de red genom samhällen och fram till scenerna utan minsta sidosteg. Genom åren har hon också burit upp Gunhild Carling, Nanne Grönvall, Dogge Dogelito mfl med bravur och visat sig vara en lika stor diva som de artister hon burit runt – hon ÄLSKAR all uppmärksamhet hon får när hon går fram till scenen inför föreställningarna eller får Visa upp sig i pausen.

Edelweiss är en av våra verkliga klippor i verksamheten, hon bär snällt små barn på ryggen, gillar när hon får var guidehäst emellanåt, badar i havet, klarar riddarspel och sätter gärna full fart med vana ryttare på ryggen – en bättre häst får man leta efter!

Med sina tre ”fingeravtryck” på nosryggen är hon lätt att känna igen i hagen. =)