Anna Lewijn

ANNA LEWIJN
född 1981
e. Gert u. Monica

…heter jag som äger och driver turridningen. Mina egentliga hemtrakter ligger några mil norr om Hudiksvall i Hånick, uppe i Hälsingland, men jag har bott i Skåne sedan år 2000.

Jag har alltid älskat hästar, fick min första egna gamla travare när jag var 10 år och gick sedan på travgymnasium på Wången utanför Östersund innan jag flyttade ner till Skåne för att jobba i ridstall. Innan jag gled in på ett bananskal bland alla (numera mina) goa haflinger hann jag även med ett par somrar i Frankrike som hästskötare i ett travstall.

Jag tog över turridningsverksamheten våren 2005 efter att ha arbetat som anställd hos de förra ägarna i ca 2 år. Det ångrar jag inte en sekund även om det har inneburit en hel del hårt arbete – och mycket mer kontorstid än jag kunnat drömma om! =)

I november 2010 köpte vi äntligen en egen gård – Lagetorp – utanför Ljungbyhed efter att ha hyrt in oss på olika ställen under flera år. Den 22 december samma år tittade vår lille Oskar ut.

Verksamheten har växt otroligt mycket sedan starten så numera rider jag bara en och annan tur själv. Den mesta tiden sitter jag framför datorn med administration och i telefon för att samordna så att allt flyter på som det ska.

Ett mynt har alltid två sidor, det är fantastiskt kul att det är så stort intresse för vår verksamhet så att vi får expandera hela tiden, men samtidigt betyder det att jag får allt mindre tid till att själv vara ute med hästarna i skogen.

Trots allt hinner vi hitta på ett och annat roligt som att åka till Sibirien och bada med hästarna, leka riddare på Hovdala, och rida runt med galna artister som Dogge Doggelito och Wille Crafoord på Hovturnén, mm, mm… =)

             


BOKA NU BOKA NU